Latvijas karavīri piedalās parādē Igaunijas Neatkarības dienā

© baltnews/Nikita KuzminВоенные на параде
Военные на параде - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visā valstī notiks svinīgi pasākumi par godu svētkiem. Tallinā noritēs militārā parāde.

RĪGA, 24.feb — Sputnik. Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīri piedalās Igaunijas 98. neatkarības proklamēšanas gadadienas svinībās.

Par Igaunijas Republikas dzimšanas dienu pieņemts uzskatīt 1918. gada 24. februāri, kad Igaunijas glābšanas komiteja Tallinā proklamēja neatkarīgo un demokrātisko republiku.

Par godu valsts svētkiem visā valstī notiks svinīgi pasākumi, Tallinā noritēs militārā parāde.

Монитор компьютера - Sputnik Latvija
Latvijas un Igaunijas iedzīvotāji izsaukti uz BBC komandpunktu

Virs senā torņa "Garais Hermanis" tiks svinīgi uzvilkts valsts karogs, ar runu uzstāsies parlamenta spīkeris Eiki Nestors. Pie 1918.-1920. gadu Brīvības kara varoņiem veltītā pieminekļa tiks nolikti ziedi.  Šajā dienā Doma baznīcā notiks dievkalpojums, kā arī tiks pasniegtas valsts prēmijas par sasniegumiem zinātnē, kultūrā un sportā.

Par svarīgāko Igaunijas neatkarības dienas svinību notikumu kļūs militārā parāde Brīvības laukumā Tallinā, kurā piedalīsies vairāk nekā tūkstoš karavīri no Igaunijas un ārvalstīm. Parādē būs redzami aptuveni 70 ASV karavīri ar četriem bruņutransportieriem, kā arī Lielbritānijas, Beļģijas, Polijas, Latvijas un Lietuvas pārstāvji.

Ja diena nebūs mākoņaina, virs Tallinas nelielā augstumā lidos Igaunijas gaisa spēku lidmašīnas, Beļģijas iznīcinātāji, kas piedalās NATO PGA misijās Baltijas valstīs, Polijas, Spānijas gaisa spēku iznīcinātāji, ASV bruņoto spēku helikopteri UH60 Black Hawk un tālās radiolokācijas lidmašīna AWACS E-3.

Parādi pieņems Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess. Svētki noslēgsies ar koncertu teātrī "Igaunija", kurā ar runu uzstāsies valsts prezidents Ilvess. Pēc koncerta valsts vadītājs un viņa sieva Ieva Ilvess uzņems viesus teātra koncertzālē.

Ziņu lente
0