Eksperts: Krievija nav ASV pretinieks

© Sputnik / Evgeniya Novozenina / Pāriet pie mediju bankasВид на Московский Кремль
Вид на Московский Кремль - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turcija, NATO dalībvalsts, cenšas iesaistīt konfrontācijā Krieviju un Ziemeļatlantijas aliansi. Taču KF neuzskata Ameriku par pretinieku.

RĪGA, 16. feb — Sputnik. Patreiz pasaulē ir ārkārtīgi bīstams periods, uzskata politologs, Maskavas Starptautisko attiecību institūta profesors Jevgēņijs Kožokins.
"Kā NATO dalībvalsts, Turcija cenšas īstenot savus reģionālos mērķus, kas nebūt nav saistīti ar alianses valstu interesēm. Erdogans iesaista konfrontācijā Krieviju un Ziemeļatlantijas aliansi. Tā ir bīstama spēle, jo NATO parametri pārspēj Krievijas militāro potenciālu," – atzīmē eksperts.

Панорама Риги - Sputnik Latvija
Krievijas premjers: Baltijas politiķiem sapņos rādās dumpji un uzbrukumi

"Runa vairs nav par auksto karu vien. Sīrijā izvēršas visīstākais karš. ASV vēlas panākt Krievijas novājināšanos, taču no stratēģiskā viedokļa Amerika ir pārrēķinājusies. Vašingtona uzskata Krieviju par pretinieku, taču, objektīvi  runājot, tā nav. Mūsu mērķis nav novājināt Ameriku, nodarīt tai zaudējumus. Mēs aizstāvam savas nacionālās drošības intereses," – norāda eksperts.

Kožokins uzsver, ka Krievija nav lolojusi ekspansijas plānus ne pašlaik, ne 90. gados.

"Mums nākas ievērojamus līdzekļus ieguldīt aizsardzībā – tas ir piespiedu solis. Mūsu acu priekšā Krievija tiek iesaistīta bruņošanās sacensībās cerībā, ka tā kļūs vāja. Šim sarežģītajam nacionālo pārbaudījumu un spriedzes brīdim ir jābeidzas. Mēs nedrīkstam padoties NATO provokācijām," — paskaidroja Kožokins.
Dmitrijs Medvedevs Minhenes drošības konferencē paziņoja, ka KF un NATO attiecības ir nokļuvušas pie jauna "aukstā kara" sliekšņa.

"Mēs uzskatām, ka NATO politiskā līnija pret Krieviju ir noslēgta un vēsa. Iespējams izteikties pat skarbāk: mēs esam nonākuši pie jauna aukstā kara sliekšņa. Nereti tiekam pasludināti par baismīgākajiem draudiem gan NATO, gan Eiropai, gan arī Amerikai un citām valstīm. Tiek uzņemtas biedējošas filmas, kurās Krievija uzsāk kodolkaru. Dažkārt domāju: pašlaik ir 2016. vai 1962.gads?" – teica premjerministrs.

Ziņu lente
0