Intervija

Medvedevs par patvēruma meklētājiem ES: Eiropas Savienības imigrācijas politika ir cietusi neveiksmi

© Sputnik / Alexander Astafiev / Pāriet pie mediju bankasПремьер министр России Дмитрий Медведев
Премьер министр России Дмитрий Медведев - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kad Eiropas varas iestādes aicināja bēgļus pie sevis, nevienam pat prātā neienāca, ka līdz ar šiem cilvēku pūļiem ieradīsies arī kaujinieki, intervijā Sputnik atzīmēja Krievijas valdības galva Dmitrijs Medvedevs.

RĪGA — 12. feb., Sputnik. Krievijas Federācijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs, Krievijas delegācijas vadītājs Minhenes drošības konferencē, intervijā Sputnik pastāstīja, kādi ir galvenie vizītes uzdevumi. Sarunā viņš skāra arī patvēruma meklētāju problēmu Eiropā.

"Izteikšos skarbi, taču es patiešām tā domāju. Eiropas Savienības imigrācijas politika ir cietusi neveiksmi. Tā ir viena no lielākajām ES pieļautajām kļūdām. Eiropa vairs nekontrolē bēgļu plūsmu. Iespējams, tas skan skarbi, taču tā ir humanitārā katastrofa," — paziņoja Medvedevs.

KF premjerministrs uzskata, ka Eiropas Savienība nespēj tikt galā ar spēku, kam pati pavērusi durvis.

Панорама Риги - Sputnik Latvija
Rīga protestē pret bēgļu uzņemšanu

"Paši sauca, pat aicināja visus, kas vēlētos braukt. Tādu cilvēku Tuvajos Austrumos ir daudz. Vairāk, nekā spēj uzņemt Eiropas Savienība. Šo cilvēku rīcība ir saprotama – viņi bēg no kara, no nekārtībām. Viņi ierodas pēc pabalsta, par kādu savās dzimtajās valstīs nav ne sapņojuši," – piezīmēja D.Medvedevs.

Viņš norāda, ka Eiropā nevienam pat prātā nav nācis, ka līdz ar bēgļiem varētu ierasties arī kaujinieki.

"Šodien cilvēks miermīlīgi slauka pagalmu un aizkustina kaimiņus, toties jau rīt viņš ies slepkavot savus kaimiņus. Ir gandrīz neiespējami viņus atrast," — pasvītroja Krievijas premjers.

"Briesmīgākais ir tas, ka pašlaik mēs nespējam iedomāties notiekošā sekas. Kādi būs tamlīdzīgas migrācijas politikas rezultāti pēc gada, pēc desmit vai piecdesmit gadiem? Kas notiks darba tirgū? Vai Šengenas zona saglabāsies? Kā tas viss ietekmēs kaimiņvalstis?" – vaicā D.Medvedevs.

Мигранты в порту Пирей - Sputnik Latvija
Rīga sagaida bēgļus: pikets, policijas aizsargķiveres un valodu kursi

ES valstu politika jautājumā par pasākumiem, kas palīdzētu apturēt "migrācijas problēmu lavīnu" nav saskaņota. Krievijas premjerministrs uzskata, ka tas nozīmē vienotas Eiropas telpas galu, ņemot vērā "apņēmīgās vienpusējās darbības savu robežu aizsardzībai".

Medvedevs pauda cerību par to, ka Krievijas un ES dialoga ietvaros ieplānotās ekspertu tikšanās laikā tiks izstrādāta pieeja bēgļu problēmas risinājumam Eiropā.

Intervija ar Krievijas premjerministru Dmitriju MedvedevuSputnik >>

Ziņu lente
0