Politika

Eksperts: Krievijas piedāvājums pārtraukt karadarbību Sīrijā – ievērojama piekāpšanās

© Министерство обороны РФ / Pāriet pie mediju bankasБоевые вылеты Дальней авиации ВВС РФ по объектам террористов в Сирии
Боевые вылеты Дальней авиации ВВС РФ по объектам террористов в Сирии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maskava informē, ka ir gatava pārtraukt uzbrukumus Sīrijā. Krievijas ārlietu ministra vietnieks Genādijs Gatilovs norāda, ka šis jautājums ir viens no galvenajiem iemesliem, kuru dēļ Krievijas delegācija piedalīsies Sīrijas starptautiskās atbalsta grupas sēdē Minhenē.

RĪGA, 11.feb — Sputnik. Pagaidām nav zināmas personas, kas var uzņemties saistības pārtraukt karadarbību no opozīcijas puses Sīrijā.

Ja Krievija patiešām piedāvās no 1.marta pārtraukt karadarbību Sīrijā, tā būs ievērojama piekāpšanās no KF puses, — sarunā ar Sputnik norādīja politologs, vēstures zinātņu doktors, Maskavas Kārnegi centra zinātniskās padomes loceklis Aleksejs Malašenko.

Agrāk plašsaziņas līdzekļos tika publicēta informācija par to, ka Maskava esot gatava pārtraukt karadarbību Sīrijā. Šo informāciju daļēji apstiprināja Krievijas ārlietu ministra vietnieks Genādijs Gatilovs. Viņš norāda, ka tieši tāpēc Krievijas delegācija piedalīsies Sīrijas starptautiskās atbalsta grupas sēdē Minhenē. "Mēs esam gatavi apspriest jautājumu par karadarbības pārtraukšanas noteikumiem," – viņš piebilda.

"Ja tā patiešām notiks, šo soli viennozīmīgi iespējams vērtēt kā ievērojamu piekāpšanos. Krievija demonstrēs, ka patiešām ir ieinteresēta piedalīties pārrunās un vēlas izdarīt tā, lai būtu labāk," — uzskata Malašenko.

Būtu ļoti labi, ja Minhenē vai jebkurā citā vietā tiktu apspriesta karadarbības pārtraukšana, — uzskata politologs. – Tas liecinās, ka patiešām pastāv vēlēšanās no jauna atgriezties pie pārrunām.

Su-35S ir vienvietīgs 4++ paaudzes iznīcinātājs. - Sputnik Latvija
Krievija Sīrijas debesīs pirmo reizi izmēģinās četrus jaunākos iznīcinātājus

Savukārt Stratēģiskā novērtējuma institūta prezidents, Ekonomikas augstskolas profesors Aleksandrs Konovalovs norāda: "Ja mēs varētu vienoties par to, ka pārtraucam aktīvo karadarbību, ieskaitot mūsu un koalīcijas spēku organizēto bombardēšanu, būtu iespējams kopīgiem spēkiem vienoties ar amerikāņiem par to, ka arī otra konflikta puse neuzsāks aktīvu rīcību."

Eksperts piezīmēja, ka frontes otrā pusē atrodas teroristiskie grupējumi "Islāma valsts" un "Džabhat an Nusra". Pašlaik ir grūti iedomāties, kas varētu uzņemties saistības neturpināt karadarbību no viņu puses,.


Ziņu lente
0