Krievija Sīrijas debesīs pirmo reizi izmēģinās četrus jaunākos iznīcinātājus

© Sputnik / Vitaly Ankov / Pāriet pie mediju bankasSu-35S ir vienvietīgs "4++" paaudzes iznīcinātājs.
Su-35S ir vienvietīgs 4++ paaudzes iznīcinātājs. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Habarovskas apgabalā pagājušā gada decembrī aviācijas pulka sastāvā dežūru pirmo reizi sākuši četri "Su-35S".

RĪGA, 1.feb – Sputnik. Ziņu aģentūra "RIA  Novosti", atsaucoties uz avīzi "Kommersant", vēsta: Krievija Sīrijā plāno pirmo reizi kaujas apstākļos izmēģināt jaunākos iznīcinātājus "Su-35S".

Avīze raksta: "Operatīvās militārās pārvaldes orgānos esošais informācijas avots vēsta, ka Ģenerālā štāba vadība ir pieņēmusi lēmumu pirmo reizi kaujas apstākļos izmēģināt jaunākos iznīcinātājus "Su-35S". Neoficiāla informācija liecina par to, ka šajā gadījumā tiks izmēģinātas četras lidmašīnas, ko pagājušā gada oktobrī un novembrī Krievijas KKS rīcībā nodeva aviācijas rūpnīca Komsomoļskā pie Amūras.

"Kommersant" ziņo, ka šīs lidmašīnas tika iekļautas Austrumu kara apgabala GKS un PGA 11. armijas 303. gvardes jauktās aviācijas divīzijas 23. iznīcinātāju aviācijas pulka sastāvā (lidosta Dzemgi), taču vēlāk tika pārceltas uz Astrahaņu (Pievolgas lidosta). Taču pirms dažām dienām Su-35S izlidoja no Astrahaņas un, šķērsojot Kaspijas jūru, kā arī Irānas un Irākas teritoriju, sasniedza Latakiju Sīrijā. Saskaņā ar Ģenerālštāba virsnieka teikto, Krievijas KKS jauktās aviācijas grupas sastāvs aviācijas bāzē Hmeimimā pārsniedz 70 lidmašīnas un helikopterus.

Su-35S ir vienvietīgs "4++" paaudzes iznīcinātājs. Tas aprīkots ar radiolokācijas staciju ar fāzēto antenu režģi, kā arī dzinēju ar vadāmu vilkmes vektoru. Pilnveidotais planieris ar pastiprināto konstrukciju nodrošina iznīcinātāja resursu 30 gadu periodā.

Pagājušā gada decembrī tika ziņots, ka jaunākās Su-35S ir pirmo reizi sākušas dežūru pretgaisa aizsardzības sistēmā. Tās bija Habarovskas apgabalā dislocētā aviācijas pulka lidmašīnas.Pagājušā gada 30. septembrī Krievija pēc prezidenta Bašara Asada lūguma sāka uzlidojumus Sīrijā. Aviācijas uzbrukumi tiek veikti pa "Islāma valsts" un "Džabhat an-Nusri" objektiem, izmantojot triecienlidmašīnas Su-25, frontes bumbvedējus Su-24M un Su-34, ko no gaisa piesedz iznīcinātāji Su-30SM. Šajā laikā Krievijas Kosmiskie karaspēki līdz ar Kaspijas flotes kuģiem un Melnās jūras flotes zemūdeni "Rostov-na-Donu" ir iznīcinājuši vairākus simtus kaujinieku un tūkstošiem teroristu objektu.

Ziņu lente
0