Hakeris Guccifer 2.0 noliedz ASV izlūkdienestu baumas par viņa sakariem ar Krieviju

© Foto : succoHakeris. Foto no arhīva
Hakeris. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Hakeris Guccifer 2.0 informē, ka izlūkdienesti ar nodomu vilto pierādījumus. Pēc hakera domām, viņi strādā demokrātu labā, kuri cenšas piedēvēt ārvalstu subjektiem vainu par sakāvi.

RĪGA, 13. janvāris — Sputnik. Hakeris Guccifer 2.0 paziņojis, ka viņam nav nekādu sakaru ar Krievijas valdību. Viņš rīkojas atbilstoši saviem politiskajiem uzskatiem un pārliecībai, informē RIA Novosti.

"Ceru, ka esat pēc manis noilgojušies. Tiesa, redzu, ka jums neļauj piemirst manu vārdu. ASV izlūkdienesti publicējuši vairākus ziņojumus, kuros apgalvo, ka man ir sakari ar Krieviju. Gribu paskaidrot, ka šīs apsūdzības ir nepamatotas," — hakeris raksta savā blogā.

Премьер-министр РФ Владимир Путин на отдыхе в Республике Тыва - Sputnik Latvija
Politika
Telekanāls "NBC News" apsūdz Putinu par kiberuzbrukumiem ASV vēlēšanu kampaņas ietvaros

"Ziņojumos iekļautie tehniskie pierādījumi neiztur nekādu kritiku. Tas ir rupjš viltojums," — piebilda Guccifer 2.0.

Viņš atzīmēja, ka informāciju par programmu, ko viņš it kā esot izmantojis uzlaušanai, autori smēlušies tīmeklī. To izmanto daudzi hakeri, taču, pēc viņa domām, dokumentā šī nianse pieminēta, lai padarītu ziņojumu ticamāku.

"ASV Demokrātiskās partijas Nacionālās komitejas sistēmas uzlaušanai izmantoju citu metodi. Es atradu neaizsargātu vietu NGP VAN programmatūrā, kas iestatīta demokrātiskās komitejas datoros," — paskaidroja hakeris.

"Skaidrs, ka izlūkdienesti tīšām vilto pierādījumus. Manuprāt, viņi strādā demokrātu labā, kuri cenšas piedēvēt ārvalstu subjektiem vainu par sakāvi (vēlēšanās — red.). Obamas administrācijai atlikusi tikai nedēļa, un man šķiet, šajā laikā mēs ieraudzīsim arī citas nepatiesas ziņas," — piebilda Guccifer.

Janvāra sākumā ASV izlūkdienesti ziņoja, ka Guccifer 2.0 uzbrukumus un vietni DCLeaks.com, kas iesaistīti kiberuzbrukumos amerikāņu datorsistēmām, atbalstot Krievijas Bruņoto spēku Ģenerālštāba Galvenā izlūkošanas pārvalde.

6. janvārī CIP, FIB un NDA publicēja ziņojumu, kurā kārtējo reizi apsūdzēja Krieviju par "iejaukšanos vēlēšanās" ASV. Pie tam dokuments liecina, ka amerikāņu izlūkdienesti izdara secinājumus par "Krievijas slepenajām operācijām ar mērķi iejaukties vēlēšanās" no tādiem avotiem kā Krievijas mediju reportāžas un publikācijas sociālajos tīklos.

Ziņu lente
0