Mediji ziņo, ka pēc Trampa uzvaras Soross zaudējis aptuveni miljardu dolāru

© Sputnik / Илья Матусихис / Pāriet pie mediju bankasAmerikāņu miljardieris Džordžs Soross
Amerikāņu miljardieris Džordžs Soross - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc vēlēšanām Džordžs Soross gaidījis krasu kritumu tirgos, un faktiskā augšupeja negatīvi iespaidojusi investora fonda kapitalizāciju.

RĪGA, 13. janvāris — Sputnik. Amerikāņu miljardieris Džordžs Soross zaudējis aptuveni miljardu dolāru pēc Republikāņu partijas kandidāta Donalda Trampa uzvaras vēlēšanās, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz avīzē Wall Street Journal publicēto informāciju.

Džordžs Soross. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Aivars Lembergs: Džordžs Soross grauj Latvijas drošību
Izdevums vēsta, ka nākamajā rītā pēc vēlēšanām amerikāņu fondu indeksu nākotnes darījumu kotējums strauji krities, ņemot vērā informāciju par Trampa izvirzīšanos priekšgalā, kas atbilda daudzu investoru gaidām. Taču dienas gaitā situācija mainījās — akcijas sāka augt, to pieaugums saglabājās vairākas dienas un vidēji sasniedza aptuveni 10%.

Avīze raksta, ka pēc vēlēšanām Džordžs Soross gaidījis krasu kritumu tirgos, un faktiskā augšupeja negatīvi iespaidojusi investora fonda kapitalizāciju. Novembrī Soross ļoti piesardzīgi prognozēja tirgus svārstības, taču pēc Trampa uzvaras viņš sāka "spēlēt" uz kritumu. WSJ informācijas avoti vēsta, ka tā bijusi kļūda, jo tirgus turpināja pieaugt, kā rezultātā Soross cietis zaudējumus.

Ziņu lente
0