Pasažieri izvēlās Ryanair

© REUTERS / Ints KalninsRyanair. Foto no arhīva
Ryanair. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ryanair kļuvusi par Eiropas lielāko aviokompāniju pēc pārvadāto pasažieru skaita.

RĪGA, 11. janvāris — Sputnik. Īrijas zemo cenu aviosabiedrība Ryanair pērn pirmo reizi apsteigusi Vācijas Lufthansa, kļūstot par Eiropas lielāko aviokompāniju pārvadāto pasažieru skaita ziņā, vēsta aģentūra LETA.

Боинг 737 авиакомпании AirBaltic - Sputnik Latvija
AirBaltic stjuarti Lielbritānijā saņēmuši zelta medaļas

Lufthansa grupa, kurā ietvertas arī lidsabiedrības Austrian Airlines, Swiss un zemo cenu aviokompānija Eurowings, pagājušajā gadā pārvadāja 109,7 miljonus pasažieru, kas ir par 1,8% vairāk nekā pirms gada un visu laiku augstākais līmenis.

Taču tas nav bijis pietiekami, lai pārspētu Ryanair, kas jau pagājušajā nedēļā paziņoja, ka tās pārvadāto pasažieru skaits 2016. gadā pieaudzis par 15% — līdz 117 miljoniem, sasniedzot rekordaugstu līmeni.

Lai arī Lufthansa joprojām atrodas priekšā saviem zemo cenu konkurentiem ieņēmumu ziņā, "šie dati norāda, ka pasažierus aizvien vairāk vilina Ryanair piedāvājums," — norāda aviācijas nozares eksperti.

Lufthansa preses pārstāvis gan noliedz, ka noslīdēšana uz otro vienu pārvadāto pasažieru skaita ziņā būtu uzskatāma par nozīmīgu, uzsverot, ka tas ir tikai viens rādītājs starp vairākiem.

Ziņu lente
0