Pārbēdzējs no Ziemeļkorejas pastāstījis par Phenjanas plāniem

© REUTERS / Damir Sagolj Гостиница Рюген и жилые дома в Пхеньяне
Гостиница Рюген и жилые дома в Пхеньяне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziemeļkoreja ir nospraudusi mērķi līdz 2017. gada beigām vai 2018. gada sākumam izstrādāt raķetes, kas spētu sasniegt ASV.

RĪGA, 8. janvāris — Sputnik. Korejas Tautas Demokrātiskā Republika (KTDR) ir nospraudusi mērķi pabeigt darbu pie starpkontinentālajām ballistiskajām raķetēm un tām piemērotām kodolgalviņām līdz 2018. gadam, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūras Renhap publicēto interviju ar diplomātu The Jen Ho, kurš 2016. gadā bēga no Lielbritānijas uz Dienvidkoreju.

Plakāts. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Phenjana brīdina: ASV tuvojas karam ar Ziemeļkoreju

"Izmantojot politisko lūzumu, piemēram, vēlēšanas ASV un Korejas Republikā, Ziemeļkoreja ir nospraudusi mērķi līdz 2017. gada beigām vai 2018. gada sākumam izstrādāt raķetes, kas spētu sasniegt ASV, kā arī samazināt kodolgalviņu gabarītus šo raķešu aprīkošanai," – aģentūra citē bijušā KTDR vēstniecības Lielbritānijā bijušā padomnieka-vēstnieka (otrs nozīmīgākais postenis vēstniecībā) The Jen Ho teikto.

Iepriekš vēstīts, ka 1. janvārī, savā Jaungada uzrunā tautai KTDR līderis Kims Čenuns atklāti paziņoja, ka patlaban rit starpkontinentālo ballistisko raķešu izstrādāšanas noslēguma posms.

Aģentūras Renhap rīcībā esošā informācija liecina, ka Phenjana izstrādā raķetes KN-08 ar pārvietojamajām starta iekārtām. To lidojuma distance pārsniedz 13 tūkstošus kilometru. Atsaucoties uz draudiem no Savienoto Valstu puses, Ziemeļkoreja atsakās pārtraukt kodolieroču un raķešu izstrādāšanas darbus, neskatoties uz sankcijām no ANO Drošības padomes puses.

Ziņu lente
0