Eksperti stāsta par kiberuzbrukumu iespējamiem mērķiem 2017. gadā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Antivīrusu kompānijas speciālisti ir pārliecināti, ka arī šogad kibernoziedznieki izgudros dažādas iespējas zagt naudu ar kiberuzbrukumu palīdzību. Ļaundaru uzmanība pievērsīsies dažādām finanšu organizācijām.

RĪGA, 8. janvāris — Sputnik. 2017. gadā hakeri pievērsīs uzmanību dažādām finanšu organizācijām, tostarp arī fondu biržām un investīciju fondiem. Riska zonā būs arī kriptovalūtas, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz "Kasperska laboratorijas" publicēto ziņojumu.

Antivīrusu kompānijas speciālisti ir pārliecināti, ka arī šogad kibernoziedznieki izgudros dažādas iespējas zagt naudu ar kiberuzbrukumu palīdzību. Ļaundaru uzmanība pievērsīsies dažādām finanšu organizācijām, piemēram, fondu biržām un investīciju fondiem, informē uzņēmums.

"Tomēr galvenais finansiālais izaicinājums būs saistīts ar kriptovalūtām. Dažu gadu laikā šajā nozarē notikušas grandiozas pārmaiņas: iepriekš tirgū pastāvēja tikai bitkoins, taču šodien pastāv jau 50 dažādas kriptovalūtas, pie tam tikai 10 no tām ir nopietna kapitalizācija tirgū," – teikts ziņojumā. 

"Kasperska laboratorijas" eksperti pauž pieņēmumu, ka 2017. gadā kriptovalūtu tirgu papildinās jauni paraugi, kuru laišanu klajā kontrolēs reālas bankas. Ņemot vērā šos apstākļus, vairākas banku transakcijas, kurās izmantots tā saucamais publiskais dalītais transakciju žurnāls – blokķēde (block chain) un digitālās valūtas, pēc ekspertu domām, var saskarties ar jauniem draudiem.

Турецкий город Анкара - Sputnik Latvija
Turcija energoapgādes traucējumus skaidro ar amerikāņu kiberuzbrukumiem

2016. gadā tika fiksēta īpaša hakeru aktivitāte darbībās pret bankām. Piemēram, novembra sākumā ar DDoS uzbrukumiem saskārās piecas lielas Krievijas bankas. Decembrī Federālais Drošības dienests (FDD) vēstīja, ka saņemtā informācija liecina par liela mēra kiberuzbrukumiem, ko gatavo ārvalstu specdienesti ar mērķi destabilizēt KF finanšu sistēmu. Uzbrukumi tika gatavoti vairākām lielākajām bankām Krievijā.

DDoS uzbrukumi — ārēja iedarbība uz bankas sistēmām, kas noved pie to pārslodzes. Rezultātā tie bloķēt bankas darbu. Pēdējā liela mēroga uzbrukumu sērija tika fiksēta 2015. gada oktobrī – uzbrukumam tika pakļautas 8 plaši pazīstamas Krievijas bankas.

Ziņu lente
0