ASV Nacionālajam izlūkdienestam dara raizes telekanāls RT

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasTelekanāls Russia Today. Foto no arhīva
Telekanāls Russia Today. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Nacionālā izlūkošanas dienesta vadītājs Džeimss Klepers pavēstījis, ka Krievijas plašsaziņas līdzekļi aktīvi popularizē savu viedokli un informē par ASV liekulīgo attieksmi pret cilvēktiesībām.

RĪGA, 6. janvāris — Sputnik. ASV Nacionālā izlūkošanas dienesta vadītājs Džeimss Klepers pavēstījis, ka viņu "dziļi satrauc" Krievijas telekanāla RT darbība — pēc viņa domām, tā vērsta pret Savienotajām Valstīm, informē RIA Novosti.

Sputnik un RT galvenā redaktore Margarita Simoņana. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Simoņana: Washington Post ir spiesta atzīt, ka publicē melus

"RT nopietni atbalsta, finansē Krievijas valdība. Tas aktīvi popularizē noteiktu viedokli, nevērīgi atsaucoties par mūsu sistēmu, piedēvē (ASV — red.) liekulīgu attieksmi pret cilvēktiesībām un tā tālāk," — uzsvēra Klepers debatēs Senātā jautājumā par pretošanos kiberdraudiem.

Viņš piebilda, ka līdztekus citām pret ASV vērstās Krievijas informatīvās darbības metodēm jāmin "viltotu ziņu" publikācija un "sociālo tīklu izmantošana". Pie tam Klepers nesniedza nekādus pierādījumus, kas apliecinātu viņa apgalvojumus.

"Man šķiet, šis (Krievijas darbību — red.) kopums neatkarīgi no radītā efekta, ko mēs nevaram aprēķināt, mani ārkārtīgi satrauc ne tikai kā Nacionālās izlūkošanas direktoru, bet arī kā pilsoni," — viņš piebilda.

Savu posteni Klepers pametīs 20. janvārī, kad savus pienākumus sāks pildīt ASV jaunievēlētais prezidents Donalds Tramps.

Pēdējā laikā ASV saskatāmi uzbrukumi krievu žurnālistiem — gan plašsaziņas līdzekļos, gan no oficiālu personu puses. Vairāki ASV mediji, piemēram, avīze Washington Post apsūdzēja informācijas aģentūru Sputnik un telekanālu RT par objektivitātes trūkumu un "nepatiesu ziņu" izplatīšanu, taču drīz vien Washington Post redakcija bija spiesta atzīt, ka nevar apstiprināt savā rakstā sniegtās informācijas patiesīgumu.

Ziņu lente
0