Vācijā piedāvā sūtīt bēgļus uz Āfriku

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasBēgļi laivā. Foto no arhīva
Bēgļi laivā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Merkeles sabiedrotie Bavārijā vēlas Vidusjūrā pārtverto migrantu sūtīšanu atpakaļ uz Āfriku

RĪGA, 30. decembris — Sputnik. Vācijas kancleres Angelas Merkeles vadīto kristīgo demokrātu (CDU) Bavārijas meitaspartijas — Kristīgi sociālās savienības (CSU) — politiķi vēlas Vidusjūrā pārtvertos nelegālos imigrantus sūtīt atpakaļ uz Āfriku, norādīts jaunā CSU dokumentā, vēsta aģentūra LETA.

Dokumentā arī rosināts bez identifikācijas dokumentiem esošos nelegālos imigrantus turēt tranzīta centros.

Brīdī, kad pirms nākamā gada parlamenta vēlēšanām Vācijā pastiprinājušās diskusijas par patvēruma meklētājiem un drošības jautājumiem, CSU gatavojas rosināt radikālu pavērsienu Vācijas un Eiropas imigrācijas politikā, uzsvērts partijas memorandā, ko plānots publiskot nākamajā nedēļā.

Беженцы - Sputnik Latvija
Vācijā šogad liegts ieceļot 20 000 imigrantu

CSU nākamajā nedēļā rīkos kongresu, kurā, domājams, nāks klajā ar aicinājumu Vidusjūrā pārtvertos imigrantus sūtīt atpakaļ uz Āfriku, pausts CSU iekšējā politikas dokumentā, kura kopija nonākusi laikraksta "Rheinische Post" rīcībā.

"Jāsalauž pašreizējā politika, kas automātiski visus Vidusjūras migrācijas ceļā izglābtos cilvēkus nogādā Eiropā," — teikts dokumentā.

Nelegālo imigrantu sūtīšana atpakaļ uz Āfriku nav pilnīgi jauns priekšlikums. Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs jau novembra sākumā nāca klajā arī līdzīgu rosinājumu. Mazāk cilvēku izvēlētos doties bīstamajā ceļā, ja zinātu, ka viņiem neļaus palikt, toreiz norādīja ministra preses sekretāre.

Pēc Vidusjūras šķērsošanas Itālijā šogad reģistrēts 181 000 nelegālo imigrantu. Daudzus imigrantus jūrā izglābj Eiropas valstu karaflotes un glābšanas laivas, pēc tam tos nogādājot Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs.

CSU plāns paredzētu pastiprināt sadarbību ar Ziemeļāfrikas valstīm un to pārliecināšanu uzņemt atpakaļ imigrantus.

"Tas ir vienīgais veids, kā izdarīt spiedienu uz organizētajiem noziedzniekiem Vidusjūrā," — paziņots dokumentā.

Bēgļu tiesību aizstāvji kritizē šos priekšlikumus

Grupas "Pro Asyl" pārstāvis uzsvēra, ka patvēruma meklētāju sūtīšana atpakaļ uz Āfriku, nenoskaidrojot, vai viņiem ir vajadzīga aizsardzība, esot "frontāls uzbrukums cilvēktiesību piemērojamībai Eiropā".

Savukārt organizācijas "Apdraudēto tautu sabiedrība" pārstāvis Ulrihs Deliuss norādīja, ka Ēģipte un Lībija — divas valstis, no kurām nelegālie imigranti visbiežāk dodoties ceļā uz Eiropu — nesniedz patvēruma meklētājiem pietiekamu aizsardzību.

Ziņu lente
0