Vācijā šogad liegts ieceļot 20 000 imigrantu

© REUTERS / Leonhard FoegerБеженцы
Беженцы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No janvāra līdz novembra beigām valstī liegts ieceļot 19 720 imigrantiem. Dati par decembri vēl tiek apkopoti.

RĪGA, 28. decembris – Sputnik. Vācijas policija šogad liegusi valstī ieceļot teju 20 000 imigrantu, vēsta LETA, atsaucoties uz Vācijas mediju sniegto informāciju.

No janvāra līdz novembra beigām valstī liegts ieceļot 19 720 imigrantiem, atsaucoties uz Vācijas Federālās policijas datiem, vēsta laikraksts "Neue Osnabruecker Zeitung". Dati par decembri vēl tiek apkopoti. 

2016. gada dati liecina par vairāk nekā 100% pieaugumu, salīdzinot ar 2015. gadu, kad valstī tika liegts ieceļot vien 8913 imigrantiem.

Дети беженцев из Сирии и Афганистана на уроке в немецкой школе - Sputnik Latvija
Vācija tiek vaļā no afgāņu imigrantiem

Tiesa gan, pēdējo mēnešu laikā cilvēku skaits, kuriem policija liegusi ieceļot valstī, atkal sarucis, norāda laikraksts. Daļēji tas izskaidrojams ar to, ka Vācija šobrīd kontrolē vienīgi robežu ar Austriju.

Vislielākais noraidīto imigrantu skaits – 3695 – bijis no Afganistānas. Arī 2142 sīriešiem, 1794 irākiešiem un 1237 nigēriešiem ieceļošana Vācijā šogad liegta.

Neraugoties uz to, ka Vācija ir Šengenas bezvīzu zonas dalībvalsts, Berlīne novembrī nolēma pagarināt kontroli uz robežas ar Austriju līdz februārim.

Vācijai šādi pasākumi ir jāīsteno, līdz Eiropas Savienība spēs nosargāt savas ārējās robežas, skaidroja iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs.

Ziņu lente
0