Luganska informē, ka Ukrainas bruņotajām vienībām pievienojušies algotņi

© Sputnik / Valery Melnikov / Pāriet pie mediju bankasСитуация в ЛНР
Ситуация в ЛНР - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Četras kravas automašīnas ar bruņotiem cilvēkiem, iespējams, no Lietuvas ieradušies pie saskarsmes līnijas Donbasā.

RĪGA, 27. decembris — Sputnik. Ārvalstu algotņi, domājams, no Lietuvas ieradušies pie saskarsmes līnijas Donbasā no Ukrainas puses, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz aģentūras RIA Novosti sniegto informāciju.

Pašpasludinātās Luganskas Tautas Republikas (LTR) Tautas milicijas oficiālais pārstāvis Andrejs Maročko pastāstīja aģentūrai: "Apdzīvotās vietas Sčastje (atrodas pie saskarsmes līnijas – Sputnik) rajonā medību saimniecības teritorijā ieradušās četras kravas automašīnas KamAZ ar neidentificētas vienības personālsastāvu."

LTR Tautas milicija izvērtēja informāciju par jaunpienācēju formas tērpiem, ekipējumu un saziņas valodu un izteica pieņēmumu, ka, iespējams, tie ir algotņi no Lietuvas.

Latvija arī nākamgad sniegs atbalstu Ukrainai cīņai pret korupciju - Sputnik Latvija
Latvija arī nākamgad sniegs atbalstu Ukrainai cīņai pret korupciju

Ukrainas varas iestādes 2014. gadā sāka militāru operāciju pret pašpasludinātajām Luganskas un Doņeckas Tautas Republikām, kas deklarēja neatkarību pēc valsts apvērsuma Ukrainā 2014. gada februārī. Jaunākie ANO rīcībā esošie dati liecina, ka šajā konfliktā dzīvības zaudējuši vairāk nekā 9 tūkstoši cilvēku.

Situācijas noregulēšana Donbasā tiek apspriesta, tostarp, arī Minskas kontaktu grupas formātā. Kopš 2014. gada septembra pieņemti jau trīs dokumenti, kas reglamentē pasākumus konflikta mazināšanai, taču apšaudes turpinās arī pēc pamiera vienošanās.

Ukraina pārmet Krievijai Donbasa kaujinieku atbalstu un Luganskas un Doņeckas Tautas Republikas dēvē par okupētajām teritorijām. Krievijas Ārlietu ministrija uzsver, ka Krievija nav iesaistīta Ukrainas iekšējā konfliktā un neatbalsta kaujiniekus nedz finansiāli, nedz materiāli — kaimiņvalsts nepiegādā pašpasludinātajām republikām ieročus un militāro tehniku un nesūta karavīrus uz karadarbības zonām.

Ziņu lente
0