MI -6 bijušais vadītājs: Vācijā septiņi tūkstoši personu tiek turēti aizdomās par terorismu

© TOBIAS SCHWARZ / AFPPolicija. Foto no arhīva
Policija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācu specdienestu sarakstos ir aptuveni 550 ārkārtīgi bīstamu teroristu, apgalvo bijušais britu izlūkdienesta vadītājs.

RĪGA, 23. decembris- Sputnik. Ap septiņiem tūkstošiem cilvēku Vācijā tiek turēti aizdomās par terorismu, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz laikrakstu Daily Mail.

Президент Соединенных Штатов Америки (США) Барак Обама - Sputnik Latvija
Obama iecerējis pārvietot vairākus ieslodzītos no Gvantanamo cietuma

Britu ārējās izlūkošanas MI-6 terorisma apkarošanas nodaļas vadītāja Ričarda Bareta paziņojumi izskanēja uzreiz pēc Berlīnē notikušā terorakta. Pirmdienas vakarā kravas automašīna ietriecās cilvēku pūlī, kas pulcējās Ziemassvētku tirdziņā Berlīnes centrā. Uzbrukuma rezultātā gājuši bojā 12 cilvēki, 48 — nogādāti slimnīcā.

Aizdomās par teroraktu turamais 24 gadu vecais Tunisijas izcelsmes bēglis Aniss Amri oficiāli tika pasludināts meklēšanā Vācijā un Eiropas valstīs. Par ziņām, kas varētu palīdzēt noteikt viņa atrašanas vietu vācu varasiestādes sola izmaksāt līdz 100 tūkstošiem eiro.

BBC Radio 4 's Today ēterā Barets paziņoja, ka vācu specdienestu sarakstos "ir aptuveni 550 ārkārtīgi bīstamu teroristu ".

"Turklāt, ņemot vērā visas Vācijas federālās zemes, viņiem kopumā ir ap septiņiem tūkstošiem aizdomās turamo personu. Kā jūs varat iedomāties, tas ir gandrīz neiespējami nokontrolēt visus no viņiem," — teica Barets, piebilstot, ka šajā gadījumā nav brīnums, ka kāds no ekstrēmistiem varētu pazust no izlūkdienestu redzesloka.

Pēc viņa teiktā, liela grupa aizdomās turamo radikālā ekstrēmisma kontekstā iekļuvusi specdienestu redzeslokā, un attiecībā uz to vajadzētu uzsākt izmeklēšanu.

Ziņu lente
0