Tramps neuzskata, ka Krievija nestu draudus

© AFP 2023 / MANDEL NGANДональд Трамп победитель президентских гонок в США
Дональд Трамп победитель президентских гонок в США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vašingtonas un Maskavas ierastās konfrontācijas fonā Krievijas izslēgšana no "draudu" saraksta pēc Donalda Trampa nākšanas pie varas vieš cerību uz attiecību uzlabošanos abu superlielvalstu starpā.

RĪGA, 21. decembris — Sputnik. Donalds Tramps ir izslēdzis Krieviju no ASV nacionālās drošības galveno apdraudējumu saraksta, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu Foreign Policy.

Šādu slēdzienu ļauj izdarīt ASV Aizsardzības ministrijai paredzētā analītiskā piezīme, kas atspoguļo Trampa politikas vektorus drošības jomā. "Apdraudējumu" jauno reitingu sastādījusi ASV ievēlētā prezidenta Donalda Trampa izveidotā komanda.

ASV jaunievēlētais prezidents Donalds Tramps. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Tramps nav apstiprinājis CIP ziņojumu par Krievijas hakeru palīdzību

Tagad ASV plāno lielāko uzmanību pievērst cīņai ar grupējumu "Islāma valsts", kiberdrošībai un budžeta deficīta samazināšanai. Pentagona vajadzībām sagatavotajā dokumentā Krievija nav minēta, taču starp prioritātēm joprojām iekļauta Ķīnas un Ziemeļkorejas darbību pastāvīga kontrole.

Analītiskā piezīme netieši apliecina, ka līdz ar Trampa nākšanu pie varas Vašingtonas un Maskavas attiecības varētu uzlaboties. Iepriekš Krievija tika uzskatīta par vienu no galvenajiem apdraudējumiem un apsūdzēta visos "nāvīgajos grēkos".

Nesen amerikāņu specdienesti pārmeta Krievijai, ka tā esot izmantojusi kiberuzbrukumus ASV politisko organizāciju resursiem priekšvēlēšanu kampaņas gaitā ar mērķi sniegt atbalstu Republikāņu partijas kandidātam Donaldam Trampam.

Ziņu lente
0