Ēģiptē aizturēts fotogrāfs par inscenētu "Alepo ievainoto bērnu" uzņemšanu

© Sputnik / Ilya Pitalev / Pāriet pie mediju bankasSituācija Alepo pilsētā Sīrijā
Situācija Alepo pilsētā Sīrijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ēģiptes Iekšlietu ministrija informēja, ka policija novērojusi uzņemšanas procesu, kas noticis pēc valsts varas iestāžu lēmuma nojauktas nelikumīgi celtas ēkas drupās.

RĪGA, 20. decembris — Sputnik. Ēģiptes policija aizturējusi vīrieti par inscenētu kadru uzņemšanu, kas sociālajos tīklos uzdoti par graustu un ievainotu cilvēku fotogrāfijām no Alepo pilsētas Sīrijā, informē RIA Novosti.

Ēģiptes Iekšlietu ministrija savā oficiālajā lapā sociālajā tīklā Facebook informēja, ka uzņemšanas grupa, kurā bijuši ne vien fotogrāfa palīgi, bet arī mazo aktieru vecāki, aizturēta Portsaīdas privincē.

Spoku pilsēta: Sīrijas Alepo pēc kaujinieku izvešanas - Sputnik Latvija
Video
Spoku pilsēta: Sīrijas Alepo pēc kaujinieku izvešanas

Policija novērojusi uzņemšanas procesu, kas noticis pēc valsts varas iestāžu lēmuma nojauktas nelikumīgi celtas ēkas drupās. Kārtības sargi, braucot garām drupām, ievērojuši nepilngadigu meiteni asiņainā baltā kleitā ar baltu lācēnu rokās. Arī plīša rotaļlieta bijusi klāta asinīm. Tiesa, varas iestāžu pārstāvji tūlīt pārliecinājās, ka "asinis" aizvietotas ar parastu krāsu.

Pēc neilgas nopratināšanas un grupas "daiļrades" izskatīšanas fotogrāfs pastāstīja policistiem, ka gatavojies publicēt šos uzņēmumus sociālajos tīklos, uzdodot tos par kadriem no Alepo.

Policija aizturējusi fotogrāfu uz četrām dienām, līdz incidents tiks izmeklēts. Pārējie pieauguši fotosesijas dalībnieki atbrīvoti pret ķīlas naudu.

Ziņu lente
0