Traģēdija Berlīnē. Kravas automašīna iebraukusi pūlī Ziemassvētku gadatirgū

© REUTERS / Fabrizio BenschGlābēji un policija traģēdijas vietā Berlīnes centrā
Glābēji un policija traģēdijas vietā Berlīnes centrā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzbrukumā dzīvības zaudējuši 12 cilvēki, vairāk nekā 50 ievainoti. Berlīnes policija vēl nenorāda, ka tas bijis teroristisks uzbrukums, – tās pārstāvji uzsver, ka kravas automašīnas vadītāja motīvi nav noskaidroti.

RĪGA, 20. decembris — Sputnik. Kravas automašīna iebraukusi Ziemassvētku tirdziņā Berlīnes centrā netālu no Ķeizara Vilhelma baznīcas, ziņo RIA Novosti.

Uzbrukumā dzīvības zaudējuši 12 cilvēki, vairāk nekā 50 ievainoti. Berlīnes policija vēl nenorāda, ka tas bijis teroristisks uzbrukums, — tās pārstāvji uzsver, ka kravas automašīnas vadītāja motīvi nav noskaidroti. Izmeklēšanu uzņēmusies Vācijas Ģenerālprokuratūra.

Ņemot vērā nesenos teroristiskos uzbrukumus dažādās pilsētās Vācijā, valdība spērusi pasākumus šī riska samazināšanai, taču Vācijas medijos skan neapmierinātība ar valsts politiku drošības sfērā.

Traģēdija Ziemassvētku gadatirgū

Nelaime notikusi 19. decembra vakarā. Aculiecinieki stāsta, ka gadatirgus apmeklētāju skaits bijis ļoti liels.

Policija uzsver, ka vēl joprojām nav zināms, vai vadītājs tīšām taranējis cilvēku pūli.

Automašīnas kabīnē atradušies divi cilvēki, viens no tiem gājis bojā uz vietas. Otrs aizturēts bēgšanas mēģinājumā. Daži liecinieki informē, ka tas bijis Afganistānas vai Pakistānas pilsonis.

Kravas automašīna

Avīze Polska Wyborcza vēsta, ka kravas automašīna piederējusi Polijas loģistikas firmai, taču kompānijas īpašnieks paskaidroja, ka transporta līdzekļa vadītājs nav sazinājies ar viņiem kopš iepriekšējās dienas pl. 16, un, spriežot pēc visa, kravas mašīna bijusi nozagta.

Vācijas galvaspilsētas policijas oficiālais pārstāvis pavēstīja, ka kravas automašīna iebraukusi gadatirgū no Kantštrāses ielas puses.

"Vispirms tā brauca starp teltīm, pēc tam pameta šo koridoru un nogriezās uz Budapesterštrāse ielas, pie tam sagāžot vienu no Ziemassvētku teltīm," — viņš piebilda.

Cietušie un bojāgājušie

Jaunākie dati liecina, ka gājuši bojā 12 cilvēki, cietušo skaits sasniedzi 50 cilvēkus. Vācu mediji informē, ka ievainoto vidū ir ārvalstu tūristi.

Varas iestādes lūdz saglabāt mieru.

Berlīnes policija lūdz pilsētas iedzīvotājus palikt mājās un nelietot personīgo autotransportu, kā arī apliecināja, ka situācijas tālākas eskalācijas risks ir minimāls.

Ziņu lente
0