Ukrainas "PrivatBank" tika nacionalizēta

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankas"ПриватБанк"приостановил работу в Донецкой и Луганской областях
ПриватБанкприостановил работу в Донецкой и Луганской областях - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas valdība svētdienas vakarā paziņoja, ka kļuvusi par "īpašnieci 100% bankas akciju un solīja netraucētu institūcijas darbību un tās klientu naudas drošību".

RĪGA, 19. decembris — Sputnik. Ukrainas valdība savā kontrolē svētdien ieguvusi 100% bankas "PrivatBank" akciju, kas noticis pēc tam, kad Ukrainas centrālā banka lūgusi "PrivatBank" uz laiku noteikt valsts pārraudzību, vēsta aģentūra LETA.

Bankomāts. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Bankomātu skaits Latvijā turpina samazināties
Ukrainas "PrivatBank" ir lielākais akcionārs Latvijas "PrivatBank", kas 2016. gada jūnija beigās bija 11. lielākā banka Latvijā.

Banka piederēja oligarhiem Igoram Kolomoiskim un Genādijam Bogoļubovam.

Vietējie mediji ziņojuši, ka banka aizdevusi naudu atsevišķiem bankas pārstāvjiem, un šie aizdevumi tā arī nav atdoti.

Kolomoiskis varētu būt aizdevis sev vai citām ar viņu saistītām personām summu, kas veido 80% bankas kredītportfeļa, turklāt lielāko daļu summas nav atmaksājis, liecina vietnei "BNE Intellinews" novembrī noplūdināti dokumenti. Šaubas radušās arī par spēju nodrošināt bankas kapitalizāciju atbilstoši Ukrainas centrālās bankas prasībām.

Valdības rīcību veicināja arī Kijevas atkarība no Starptautiskā Valūtas fonda (SVF).

Valdības avoti atklājuši, ka SVF licis sakārtot "PrivatBank" jautājumu, lai Ukraina saņemtu nākamo starptautiskā aizdevuma summu.

Banka septembrī nespēja iziet stresa testu.

"PrivatBank" ir Ukrainas lielākā banka, aizņemot 20% no tirgus.

Ziņu lente
0