Krievijas BS Ģenerālštāba priekšnieks: NATO aktivitāte Baltijas jūrā ir pieaugusi

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Bruņoto spēku Ģenerālštāba priekšnieks Valērijs Gerasimovs informējis, ka NATO palielina militāro kontingentu Eiropā pie saskarsmes līnijas ar Krieviju.

RĪGA, 16. decembris — Sputnik. NATO jūras kara spēku aktivitāte Barenca, Baltijas un Melnajā jūrā ir palielinājusies, tā ir destruktīva un provokatīva, informēja Krievijas Bruņoto spēku Ģenerālštāba priekšnieks Valērijs Gerasimovs brīfingā ārvalstu militārajiem atašejiem, kas saņēmuši akreditāciju KF.

Viņš uzsvēra, ka Ziemeļatlantijas alianse palielina militāro kontingentu, uzkrāj bruņojumu un paplašina militāro infrastruktūru Eiropā pie Krievijas un NATO saskarsmes līnijas.

Нижняя кабина самолета ИЛ-76 - Sputnik Latvija
Latvija aicina Krieviju nodrošināt lielāku militāro aktivitāšu caurskatāmību un atklātību

"Salīdzinājumā ar pagājušo gadu ievērojami palielinājies Ziemeļatlantijas alianses organizēto treniņu un izlūkošanas aviācijas lidojumu skaits. Pieaugusi NATO jūras kara spēku aktivitāte Barenca, Baltijas un Melnajā jūrā," — norādīja Gerasimovs.

Viņš uzsvēra, ka šīs darbības ir destruktīvas un provokatīvas.

Šī gada aprīlī Pentagons pārmeta Krievijas lidotājiem uzbrukuma imitāciju eskadras kuģim Donald Cook Baltijas jūrā. Jūnijā Baltijā notika NATO JKS mācības Baltops un GKS mācības Ramstein Alloy 2.

Šī gada jūlijā Somijas prezidents Sauli Nīniste ierosināja Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam vienoties par lidojumu aizliegšanu virs Baltijas jūras ar izslēgtiem transponderiem. Krievija ielūdza Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas un Polijas Aizsardzības ministriju pārstāvjus ierasties Maskavā, lai apspriestu šo problēmu, taču atbildi nesagaidīja.

Ziņu lente
0