Serbijas politiķis: ES ir zaudējusi tiesības dēvēt sevi par cilvēktiesību sargu

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasES. Foto no arhīva
ES. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Brisele ir ķērusies pie represīviem līdzekļiem, ko izmanto tikai totalitārie režīmi, – tā Nenads Popovičs komentējis Eiropas Parlamenta rezolūciju par pretošanos Krievijas medijiem.

RĪGA, 24. novembris — Sputnik. Tas, ka Eiropas Parlaments apstiprinājis pret Krievijas medijiem vērsto rezolūciju, liecina, ka ES vairs nav tiesīga saukties par cilvēktiesību un demokrātisko vērtību aizstāvi, uzskata Serbijas Tautas partijas līderis Nenads Popovičs, vēsta RIA Novosti.

EP locekļi sēdes laikā Strasbūrā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Viedoklis
Eiropas Parlaments pret Sputnik un RT: eksperts par patiesajiem "propagandas apkarošanas" mērķiem

Trešdien tika apstiprināta rezolūcija par galveno informatīvo apdraudējumu ES. Tajā norādīts, ka īpašus draudus rada aģentūra Sputnik un telekanāls RT, savukārt pretošanās "Kremļa propagandai" tiek pielīdzināta cīņai ar "Islāma valsti". Tiek apgalvots, ka Krievija finansē opozīciju ES valstīs un cenšas radīt plaisu eiropiešu vidū.

Krievijas Valsts dome rezolūciju nosauca par "rusofobu mežonību", bet prezidents Vladimirs Putins apsveica Sputnik un RT žurnālistus ar rezultatīvu darbu un pievērsa uzmanību "acīmredzamajai demokrātijas degradācijai rietumu sabiedrībā."

Pēc serbu politiķa domām, rezolūcijas pieņemšana "ir rupjš vārda un domas brīvības pārkāpums — pārkāptas demokrātiskas un civilizācijas pamatvērtības, kas veido jebkuras sabiedriskās iekārtas pamatu gan Eiropā, gan visā pasaulē."

"Šāds Eiropas institūciju izlēciens pret brīvajiem medijiem — Sputnik un RT, liecina, ka ES vairs nav morālu tiesību saukties par demokrātisko vērtību balstu, kā arī par cilvēktiesību un demokrātisko vērtību aizstāvi. Brisele ir ķērusies pie represīviem līdzekļiem, ko izmanto tikai totalitārie režīmi, apzinoties, ka sabrukums ir tuvu," — teikts Popoviča paziņojumā.

Ziņu lente
0