"Lufthansa" sāk divu dienu streiku

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasLufthansa aviokompānijas līdmašīna Boeing-747
Lufthansa aviokompānijas līdmašīna Boeing-747 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rezultātā atcelti aviokompānijas reisi no Frankfurtes uz Rīgu pulksten 13:05 un 00:35, kā arī reisi pretējā virzienā pulksten 14:05 un 6:40

RĪGA, 23. novembris — Sputnik. Vācijas darba lietu tiesa otrdienas vakarā noraidījusi lidsabiedrības "Lufthansa" prasību apturēt plānoto pilotu streiku, un tas nozīmē, ka trešdien un ceturtdien atcelto lidojumu dēļ cietīs vairāk nekā 100 000 lidsabiedrības pasažieru, vēsta aģentūra LETA.

Pilotu arodbiedrība "Vereinigung Cockpit" paziņoja, ka streiks, kas sākotnēji bija plānots trešdien, tiks pagarināts līdz ceturtdienai.

Lidsabiedrība jau atcēlusi 876 trešdien paredzētos tuvo un tālo distanču lidojumus un apliecināja, ka organizēs lidojumus sadarbībā ar citām lidsabiedrībām, kā arī meklēs alternatīvus transportēšanas veidus.

Самолет компании Air France - Sputnik Latvija
Air France darbinieku dēļ kompānija zaudējusi 100 miljonus dolāru

"Vereinigung Cockpit" direktors Jergs Handvergs sacīja, ka ceturtdienas streiks ietekmēs visus tālo un tuvo distanču lidojumus no Vācijas.

Šis ir jau 14. streiks kopš 2014. gada aprīlī aizsākās strīds par atalgojumu. Streiku izraisīja sarunu izjukšana par 5400 "Lufthansa" pilotu algām.

Arodbiedrība skaidro, ka "Lufthansa" jau vairākus gadus ir labi finanšu radītāji, un pieprasa, lai arodbiedrības biedriem piecu gadu posmā atalgojums tiktu palielināts par 22%.

Par izmaiņām Lufthansa lidojumos pasažieri var noskaidrot lidostas "Rīga" uzziņu dienestā pa tālruni 1817 vai vērsties tieši pie aviokompānijas pārstāvjiem.

Ziņu lente
0