Erdogans vēlas apspriest Turcijas pievienošanos Šanhajas Sadarbības organizācijai

© Sputnik / Sergey Guneyev / Pāriet pie mediju bankasTurcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans. Foto no arhīva
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Erdogans jau iepriekš vairākkārt izteicis iespēju, ka Turcija varētu pievienoties ŠSO. Domājams, tas pieliktu punktu valsts centieniem iestāties ES.

RĪGA, 20. novembris — Sputnik. Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans paziņojis, ka Turcijai nevajadzētu apstāties pie domas par pievienošanos Eiropas Savienībai (ES) un apsvērt pievienošanos Šanhajas Sadarbības organizācijai (ŠSO), informē aģentūra LETA.

"Brexit var paplašināties — tādas balsis skan no Francijas un Itālijas. Šajos apstākļos Turcijai ir jājūtas mierīgi. Kādēļ gan Turcijai nepievienoties ŠOS?" — žurnālistiem lidmašīnā atceļā no Uzbekistānas sacīja Erdogans.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Erdogans sarūgtināts par ASV darbībām

Šanhajas Sadarbības organizācija nodibināta 2001.gadā. Tajā strādā Krievija, Ķīnā, Kazahstāna, Kirgizstāna, Tadžikistāna un Uzbekistāna.

Erdogans piebilda, ka jau apspriedis šo ideju ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un Kazahstānas prezidentu Nursultanu Nazarbajevu.

Erdoans jau iepriekš vairākkārt izteicies, ka Turcija varētu pievienoties ŠSO, kas, visticamāk, nogremdētu tās centienus iestāties ES.

Turcija pirmo reizi pieteicās iestājai blokā 1987.gadā, bet uzņemšanas sarunas sākās 2005.gadā. Līdz šim sarunu progress bijis lēns.

Turcija jau ilgus gadus apspriežas par iespēju iestāties ES. 2016. gada pavasarī ES valstu līderi piekrita paātrināt pārrunas, ja Ankara piekritīs mazināt migrantu pieplūdumu Eiropā. Tomēr novembra sākumā Eiropas Komisija publicēja ziņojumu, kurā minētas nopietnas grūtības ar cilvēktiesību, vārda brīvības un likuma virsvadības normu ievērošanu Turcijā.

Erdogans šonedēļ paziņoja, ka līdz gada beigām gaidīs uz progresu iestāšanās sarunās ar Eiropas Savienību un, ja tāda nebūs, sarīkos referendumu par sarunām ar Briseli.

Ziņu lente
0