Amerikāņi uzskata, ka vietējie mediji neobjektīvi atspoguļoja prezidenta vēlēšanās

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasTimes Square laukums Ņujorkā balsojumu skaitīšanas laikā
Times Square laukums Ņujorkā balsojumu skaitīšanas laikā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tikai piektdaļa aptaujāto norādījuši, ka amerikāņu mediji priekšvēlēšanu kampaņas laikā bija objektīvi pret abiem kandidātiem.

RĪGA, 18. novembris — Sputnik. Saskaņā ar aptaujas Sputnik.Viedokļi datiem, 80% amerikāņu uzskata, ka mediji bija neobjektīvi attiecībā pret vienu no kandidātiem, atspoguļojot ASV prezidenta vēlēšanās. Turklāt vairāk nekā puse — 59% — atbildējuši, ka neobjektīvi bija gan vietējie, gan nacionālie mediji.

Финальные дебаты между кандидатами в президенты США Дональдом Трампом и Хилари Клинтон - Sputnik Latvija
Politika
ASV skaita biļetenus: Klintone apsteigusi Trampu ar miljonu balsu

Pēc Sputnik Radio un ziņu aģentūras pasūtījuma ASV teritorijā aptauju veicis pētniecības uzņēmums TNS UK.

Aptaujas gaitā 16% amerikāņu apgalvoja, ka nacionālie mediji deva priekšroku vienam no kandidātiem, turklāt vietējie mediji bija objektīvi. Savukārt 5%, uzskata, ka tikai vietējie bija neobjektīvi, bet nacionālie — nē. Cilvēku skaits, kuri uzskata, ka amerikāņu mediji sniedza sabalansētu informāciju par kandidātiem, ir tikai 20%.

Aptauja notika no 2016. gada 3. līdz 7. novembrim. Uz jautājumu "Vai mediji ASV prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā bija neobjektīvi attiecībā pret vienu no kandidātiem" atbildējuši 1012 respondenti vecumā no 18 līdz 64 gadiem.

Izlase reprezentē valsts iedzīvotājus pēc dzimuma, vecuma, ģeogrāfijas. Maksimālā izlases kļūda nepārsniedz 3,1% ar varbūtību 95%.

Kas ir Sputnik.Viedokļi

Donalds Tramps. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Profesors, kurš prognozējis Trampa uzvaru, pareģojis viņam impīčmentu

Starptautisks projekts, kura mērķis ir sabiedriskās domas aptauja. Tas sāka darbu 2015. gada janvārī. Par projekta sadarbības partneriem kļuva plaši pazīstamās pētījumu kompānijas Populus, Ifop un Forsa. Projekts Sputnik.Viedokļi regulāri organizē sabiedriskās domas aptaujas Eiropas valstīs un ASV aktuālos sociālos un politiskos jautājumos.

Sputnik (sputniknews.com) ir ziņu aģentūra un radio ar multivides informācijas centriem vairākos desmitos valstu. Sputnik ietver vietnes vairāk nekā 30 valodās, analogo un ciparu apraidi, mobilās lietotnes un lapas sociālajos tīklos. Sputnik ziņas ik dienas iznāk angļu, arābu, spāņu un ķīniešu valodās.

Ziņu lente
0