Obama – pasaules valstu līderu algu reitinga priekšgalā

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент США Барак Обама
Президент США Барак Обама - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents pelna 400 tūkstošus dolāru gadā. Nesen prezidenta postenī ievēlētais Donalds Tramps paziņojis, ka no algas atteiksies un saņems 1 dolāru.

RĪGA, 16. novembris — Sputnik. ASV prezidenta Baraka Obamas atalgojums ieņēmis pirmo vietu pasaules valstu līderu algu reitingā, informē aģentūra RIA Novosti, atsaucoties uz centra Statista pētījumu datiem.

ASV prezidents pelna 400 tūkstošus dolāru gadā. Nesen prezidenta postenī ievēlētais Donalds Tramps paziņojis, ka no algas atteiksies un saņems 1 dolāru. 

Otro vietu reitingā ieņēmis Kanādas premjerministrs Džastins Trudo, kura alga veido 260 tūkstošus ASV dolāru.

Trešajā vietā iekļuvusi Vācijas kanclere Angela Merkele – viņas atalgojums ir 234 tūkstoši dolāru.

Donalds Tramps. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Donalds Tramps strādās par vienu dolāru mēnesī

Francijas valsts vadītājs Fransuā Olands ieņēmis 8. vietu – eksperti vērtē, ka Francijas prezidenta atalgojums sastāda 194 tūkstošus dolāru, pie tam 2012. gadā, pēc nākšanas pie varas, Olands pieņēmis lēmumu samazināt algu par 30%. Viņa atalgojums ir mazāks nekā DĀR prezidenta vai Lielbritānijas premjera alga.

Devīto vietu reitingā ieņem Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Reitinga autori vērtē viņa algu 136 tūkstošu dolāru apmērā. 2015. gadā, ekonomiskās krīzes kalngalos Vladimirs Putins samazināja savu algu par 10% tāpat kā daudzas citas Krievijas augstākās amatpersonas.

Desmito pozīciju ieņēmis Itālijas premjerministrs Mateo Renci – viņš saņem 125 tūkstošus dolāru.

Reitingā iekļauts arī DĀR prezidents Džeikobs Zuma (223 tūkstoši dolāru) un Turcijas līderis Tajips Erdogans (197 tūkstoši dolāru), kā arī Lielbritānijas premjere Terēza Meja (215 tūkstoši dolāru) un Japānas premjerministrs Sindzo Abe (203 tūkstoši dolāru).

Ziņu lente
0