ES politika pret Krieviju paliks nemainīta

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasFederika Mogerīni. Foto no arhīva
Federika Mogerīni. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trampa ievēlēšana nemainīs ES nostāju attiecībā uz Krimas aneksiju un situāciju Ukrainā, taču sadarbība terorisma apkarošanas jomā turpināsies.

RĪGA, 14. novembris — Sputnik. Eiropas Savienība negrasās mainīt savu politiku pret Krieviju, neraugoties uz to, ka citu valstu nostāja var potenciāli mainīties, ziņo aģentūra LETA, atsaucoties uz ES augsto ārlietu pārstāvi Federiku Mogerīni.

ES nostāja attiecībā uz Krimas aneksiju un situāciju Ukrainā paliks principiāla, tomēr ar Krieviju tiek risināts konstruktīvs dialogs tādos jautājumos kā cīņa ar terorismu, Irānas kodolprogramma un konflikti Tuvajos Austrumos, paskaidroja Eiropas diplomātijas vadītāja.

Piecas Eiropas valstu pagarinājušas sankcijas pret Krieviju - Sputnik Latvija
Piecas Eiropas valstis pagarinājušas sankcijas pret Krieviju

Pagājušajā nedēļā ziņu aģentūra Reuters, atsaucoties uz avotiem diplomātu aprindās, paziņoja, ka ES decembrī grasās pagarināt Krievijai noteiktās sankcijas.

Diplomāti pauduši bažas, ka Donalda Trampa ievēlēšanas ASV prezidenta amatā varētu apgrūtināt sankciju pagarināšanu.

Eiropas Savienība pieņēma individuālās sankcijas 2014. gada 17. martā, pēc referenduma par Krimas atkalpievienošanos Krievijai. Kopš tā laika ierobežojumi tika vairākkārt pagarināti uz pusgadu. ES melnais saraksta tika iekļauti arī Valsts domes deputāti no Krimas.

Martā sankcijas tika pagarinātas līdz 2016. gada 15. septembrim. Pašreizējās individuālās sankcijas ietver aktīvu iesaldēšanu un liegumu iebraukt ES teritorijā 149 personām un 37 juridiskām personām. To starpā ir krievu uzņēmēji un amatpersonas, kā arī pašpasludināto Doņeckas un Luganskas Tautas Republiku zemessardzes un valdības pārstāvji.

Ziņu lente
0