Politika

Džo Baidens: Trampa izteikumi pamudina Krieviju

© Sputnik / Григорий Василенко / Pāriet pie mediju bankasASV viceprezidents Džo Baidens. Foto no arhīva
ASV viceprezidents Džo Baidens. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV viceprezidents Džo Baidens paudis uzskatu par to, ka Republikāņu partijas kandidāta Donalda Trampa ārpolitikai un nacionālajai drošībai veltītie izteikumi stimulē Krieviju un veicina "Islāma valsts" propagandu.

RĪGA, 8. novembris — Sputnik. ASV viceprezidents Džo Baidens uzsver, ka Donalds Tramps nav pietiekami kompetents, lai kļūtu par nākamo ASV prezidentu. Viņš pavēstījis, ka Republikāņu partijas kandidāta Donalda Trampa ārpolitikai un nacionālajai drošībai veltītie izteikumi stimulē Krieviju un veicina "Islāma valsts" propagandu, vēsta Indijas laikraksts "he Hindu" rakstā, ko pārpublicējis portāls InoSMI.

Пленарное заседание Госдумы РФ - Sputnik Latvija
ASV iekšpolitiskās spēles ir svarīgākas nekā globālas problēmas

"Iedomājieties vien, ko Tramps teicis. Padomājiet, kādā veidā tas pamudina Putinu melot savai tautai un visai pasaulei par ASV," — uzsvēris Baidens priekšvēlēšanu mītiņā 4. novembrī.

"Padomājiet, kādu pārliecību tas dāvā un kā tas palīdz ISIS un citām tāda veida organizācijām, kad debatēs ar ASV armijas pārstāvjiem, kas pašlaik tuvojas Mosulai — ISIS halifāta centram — viņš saka, ka iemesls, kura dēļ koalīcija dodas uz priekšu — pēc visiem sagatavošanās darbiem — ir Hilarijas Klintones spēka demonstrācija," — viņš piebilda.

Izdevums atgādināja, ka Džo Baidens ieņēmis vietu ASV Senātā vairāk nekā trīs gadu desmitus, strādājis Starptautisko attiecību komitejā un vadījis to, pirms ieņemt viceprezidenta posteni.

"Valda uzskats, ka es esmu eskperts ārpolitikas un nacionālās izlūkošanas jautājumos. Es apliecinu, ka pašlai Sīrijā un Irākā tiek uzspiesta propaganda, tiek uzspiesta ideja, ka ASV vajā ISIS, jo mēs vēlamies to padarīt politiski pieņemamāku," — viņš teica.

Baidens atgādināja, ka uz jautājumu, vai viņš piekrīt apgalvojumam par to, ka krievi un Putins uzbrūkot ASV kibertelpā, Tramps apliecinājis, ka 17 amerikāņu izlūkošanas aģentūras, kas sniegušas ziņojumus un oficiāli norādījušas: viņiem zināms, ka tas bijis Putins un krievi, vienkārši nezina, par ko runā.

Глава МИД Украины Павел Климкин - Sputnik Latvija
Intervija
Deutsche Welle publicēja " kutelīgu interviju" ar Ukrainas ārlietu ministru

"Viņš vēlas kļūt par bruņoto spēku virspavēlnieku. Viņš pārliecina visu pasauli, ka mūsu nacionālās izlūkošanas aģentūras nezina, ko runā. Jokus pie malas, padomājiet par kaitējumu, kādu viņš nodara mūsu reputācijai pasaulē. Padomājiet, kādas priekšrocības gūst radikāļi visā pasaulē. Putins ir spēcīgs līderis, kurš nav uzbrucis Ukrainai, ja jūs to vēl neesat pamanījuši," — piebilda viceprezidents.

Priekšvēlēšanu mītiņā Baidens kritizējis Trampu arī par to, ka prezidenta kandidāts paudis: pēc viņa domām, nekas ļauns nenotiks, ja Japāna un Saūda Arābija iegūs kodolieročus.

Atsaucoties uz savām sarunām ar citu valstu līderiem, Baidens norādījis, ka Trampa nodarītā kaitējuma sekas jau ir manāmas.

"Tā kā šis cilvēks daudz ko nezina, lai arī kļūdaini uzskata, ka ir informēts, turklāt ņemot vērā to, kā viņš demonstrē savu raksturu, viņš ir absolūti nekompetents un nav gatavs kļūt par ASV armijas virspavēlnieku. Nekā tamlīdzīga," — uzsvēra pašreizējais ASV prezidents.

Ziņu lente
0