Lielbritānijas premjere sola "pilnīgu" valsts izstāšanos no ES

© AFP 2023 / Leon Neal Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja. Foto no arhīva
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Terēza Meja informē, ka vēlas Lisabonas līguma 50.pantu iedarbināt līdz nākamā gada marta beigām, sākot divus gadus ilgu izstāšanās procesu.

RĪGA, 7. novembris — Sputnik. Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja svētdien informēja, ka nodrošinās valsts pilnīgu izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), neskatoties uz tiesas lēmumu par to, ka šāds solis jāapstiprina britu parlamentam, ziņo aģentūra LETA.

Komentārā laikrakstā "Sunday Telegraph" Meja uzsvēra, ka pretosies mēģinājumiem piespiest viņu mainīt pieeju izstāšanās procesam.

Банкомат - Sputnik Latvija
Lielākās bankas Lielbritānijā gatavojas pamest valsti Brexit dēļ

"Tauta izdarīja izvēli un izdarīja to pārliecinoši. Valdības atbildība ir paveikt darbu un pilnībā izpildīt tās instrukcijas," — viņa rakstīja.

Premjerministre paskaidroja, ka valdības sarunu stratēģijas atklāšana vājinātu britu sarunu pozīciju, un ar 23.jūnija referendumu neapmierinātajiem parlamenta deputātiem ir "tautas nolemtais".

Jau vēstīts, ka Londonas Augstā tiesa ceturtdien nolēma, ka lēmums par izstāšanās sākšanu no ES jāapstiprina parlamentam, nevis valdībai. Meja solījusi tiesas lēmumu pārsūdzēt.

Meja atklājusi, ka grib Lisabonas līguma 50.pantu iedarbināt līdz nākamā gada marta beigām, sākot divus gadus ilgu izstāšanās procesu, tomēr tiesas balsojums šo grafiku var aizkavēt.

Gaidāms, ka likumdevēji pieprasīs vairāk informācijas un lielāku teikšanu par valdības sarunu stratēģiju.

Ziņu lente
0