The Telegraph: Ukrainai var pietrūkt naudas "Eirovīzijas -2017" organizēšanai

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankas"Eirovīzijas -2016". Foto no arhīva
Eirovīzijas -2016. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sakarā ar nepietiekamo finansējumu savu amatu nolēma atstāt Ukrainas Nacionālās televīzijas kompānijas vadītājs Zurabs Asalanija, kas nodarbojas ar konkursa sagatavošanu un organizēšanu.

RĪGA, 6. novembris — Sputnik. "Eirovīzijas —2017" organizatori Kijevā sūdzas par nepietiekamu konkursa finansējumu, tā dēļ nākamgad Ukraina vienkārši nespēs organizēt konkursu, raksta britu avīze The Telegraph.

Eirovīzija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
"Eirovīzija 2017" varētu notikt Krievijā

Ukraina "Eirovīzijas" organizēšanai taupības režīmā atvēlējusi konkursam 15,7 miljonus eiro. Tas ir trīsreiz mazāk, nekā, piemēram, 2012. gadā konkursa finālam iztērējusi Azerbaidžāna. Šova izmaksas Baku sasniegušas aptuveni 54 miljonus eiro.

Sakarā ar nepietiekamo finansējumu savu amatu nolēma atstāt Ukrainas Nacionālās televīzijas kompānijas vadītājs Zurabs Asalanija, kas nodarbojas ar konkursa sagatavošanu un organizēšanu.

"Ļoti grūti pārvarēt ierēdņu pretestību, un agrāk mēs nekad nesūdzējāmies. Bet tagad mēs vienkārši esam izmisumā. Mēs nevaram organizēt Eirovīziju 2017. gadā," — citē The Telegraph Aslanijas interviju laikrakstam "Ukrainskaja pravda".

Turklāt britu izdevums norāda, ka gadījumā, ja Kijeva nespēs pieņemt "Eirovīziju", to varētu rīkot kādā no Krievijas pilsētām, tomēr pēc materiāla autora domām, tas pastiprinātu jau esošo spriedzi attiecībās starp Maskavu un Kijevu.

Ukraina ieguvusi tiesības 2017. gadā rīkot konkursu "Eirovīzija", jo tās pārstāve — dziedātāja Džamala — šogad uzvarējusi konkursa finālā. Viņa nodziedāja veltītu tatāru deportācijai dziesmu "1944". Neskatoties uz to, ka vairāki vadošie rietumu mediji, tai skaitā The Telegraph, uzskatīja, ka dziesma ir pārāk politizēta, tā patikusi konkursa klausītājiem.

Ziņu lente
0