Ukraina apsūdz Krieviju par gāzes ieguvi Melnajā jūrā

CC BY 2.0 / sunshinecity / Газовая комфорка
Газовая комфорка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas kompānijas "Černomorņeftegaz" vadītāja ir pārliecināta, ka Krievija iegūst dabasgāzi Ukrainas ekonomiskajā zonā.

RĪGA, 3. novembris — Sputnik. Ukrainas kompānijas "Černomorņeftegaz" vadītāja Svetlana Ņežnova pauž neapmierinātību ar to, ka Krievija iegūst divus miljardus kubikmetru dabasgāzes gadā Melnās jūras šelfā, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūras UNIAN sniegto informāciju.

Augstākās Radas Degvielas un enerģētiskā kompleksa komitejas sēdē Ņežnova atgādinājusi, ka uz Krievijas uzņēmumu "Černomorņeftegaz", kas iegūst dabasgāzi Krimas vajadzībām, attiecinātas visas sankcijas.

"Ja kāds ir uzdevis jautājumu, no kurienes Krima saņem gāzi, atbildēšu, ka Krievija ar šīs kompānijas palīdzību Melnās jūras šelfā iegūst divus miljardus kubikmetru dabasgāzes gadā un tādējādi apgādā Krimu," – viņa paziņojusi. 

Ņežnova ir pārliecināta, ka Krievija iegūst dabasgāzi akvatorijā, kas atrodas Ukrainas ekonomiskajā zonā.

Логотип компании Транснефть - Sputnik Latvija
"Transņeft" neapmierināta ar naftas transporta tarifu celšanos Baltkrievijā

Iepriekš Krimas varas iestādes informēja par Ukrainas provokācijām, kas vērstas pret Krievijas uzņēmumu "Černomorņeftegaz". Piemēram, pērnā gada decembrī Ukrainas robežsardzes un JKS kuģi centušies iejaukties uzņēmuma urbšanas iekārtu darbā. Šī iemesla dēļ urbšanas darbu vietā ieradies Krievijas sargkuģis.

Pirms Krimas atkalpievienošanās Krievijia "Černomorņeftegaz" piederēja Ukrainas uzņēmumam "Naftogaz". Ar Krimas Valsts padomes lēmumu "Černomorņeftegaz" un "Ukrtransgaz" īpašums tika nacionalizēts. "Naftogaz Ukraini" un tās meitas uzņēmumi iepriekš iesniedza šķīrējtiesā prasību pret Krieviju par Krimas aktīviem 2,6 miljardu dolāru vērtībā.

Krima no jauna kļuva par Krievijas reģionu pēc 2014. gadā organizētā referenduma – lielākā daļa pussalas iedzīvotāju izteica vēlmi pievienoties Krievijai. Krimas iedzīvotāji organizēja referendumu pēc valsts apvērsuma Ukrainā 2014. gada februārī, kad pie varas nāca ar nacionālistiskajiem, tostarp arī rusofobajiem spēkiem solidāri politiķi.

Ziņu lente
0