Politika

Marija Zaharova pajokojusi par MI5 vadītāja apsūdzībām

© Sputnik / Kirill KallinikovKrievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova
Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas pretizlūkošanas dienesta vadītājs Endrjū Pārkers intervijā avīzei The Guardian stāsta par krievu draudiem. Par viņa izteikumiem pajokoja Krievijas vēstniecība Lielbritānijā un Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova.

RĪGA, 2. novembris — Sputnik. Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova un Krievijas vēstniecība Lielbritānijā ironiski komentēja Lielbritānijas pretizlūkošanas dienesta vadītāja Endrjū Pārkera izteikumus par Krievijas draudiem Lielbritānijai.

Официальный представитель министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija
Marija Zaharova ar joku atbild uz Lielbritānijas vārdiem par spēcīgu ieroci pret Krieviju
Nese Pārkers, kurš vada valsts pretizlūkošanas dienestu (MI5) kopš 2013. gada, sniedza revolucionāru interviju avīzei The Guardian — 107 gadu laikā, kopš darbojas MI5, iestādes vadītājs pirmo reizi piekritis sarunai ar žurnālistu. Līdz 1993. gadam pat MI5 vadītāja vārds tika turēts slepenībā.

Intervijā Pārkers paziņojis, ka Krievija aizvien vairāk apdraudot Lielbritānijas stabilitāti un izmantojot lielu skaitu valsts iestāžu, lai aizstāvētu ārpolitiskās intereses, turklāt "ar aizvien agresīvākām metodēm, kuru starpā ir propaganda, spiegošana, diversijas un kiberuzbrukumi, rīkojoties visā Eiropā."

Marija Zaharova savā lapā Facebook pastāstīja, ka The Guardian lūguši viņu komentēt Pārkera interviju. Viņa uzdeva Pārkeram tikai vienu jautājumu: "Vai viņš uzskata, ka Borisa Džonsona iecelšana Lielbritānijas Ārlietu ministrijas vadītāja amatā ir Kremļa roku darbs?"

Krievijas vēstniecības Lielbritānijā oficiālajā lapā Twitter, atbildot uz Pārkera interviju, parādījusies 1961. gadā uzņemtās satīriskās filmas "Krievi nāk! Krievi nāk!" afiša. Publikacijā izsmieti "aukstā kara" laiku propagandiskie stereotipi un pausta nožēla par to, ka profesionālis Pārkers izrādījies iespundēts paša radītajā propagandiskajā pasaulītē.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, komentējot Pārkera izteikumus intervijā, pavēstīja, ka līdz brīdim, kamēr netiks sniegti pierādījumi, jebkādi izteikumi tiks uzskatīti par nepamatotiem, neskatoties uz to, kas tos izteicis: MI5 vadītājs, ASV viceprezidents vai jebkādas citas amatpersonas. "Maskava nevar pievērst uzmanību šiem nepamatotajiem izteikumiem," — piebilda Peskovs.

Ziņu lente
0