ASV Aizsardzības ministrija informē par iespējamiem ISIS uzbrukumiem

© SputnikTeroristiskā grupējuma "Islāma valsts". Foto no arhīva
Teroristiskā grupējuma Islāma valsts. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Teroristiskā grupējuma "Islāma valsts" kaujinieki plāno teroristisko darbību aiz Sīrijas robežām, informē ASV karaspēka komandieris Sīrijā un Irākā.

RĪGA, 27. oktobris — Sputnik. Teroristiskā grupējuma "Islāma valsts" kaujinieki Rakas pilsētā Sīrijā plāno teroristisko darbību aiz Sīrijas robežām, paziņojis ASV karaspēka komandieris Sīrijā un Irākā ģenerālleitnants Stīvens Taunsends, vēsta RIA Novosti. Militārā amatpersona uzskata, ka par to liecina izlūkošanas dati.

Премьер-министр РФ Д. Медведев - Sputnik Latvija
Medvedevs: terorakti ES – nepārdomātas migrācijas politikas sekas

"Mēs zinām, ka viņi kaut ko plāno, un tas būs uzbrukums aiz valsts (Sīrijas — red.) robežām," — paziņoja Taunsends, kura sniegto informāciju publiskojis telekanāls CBS. Ģenerālis piebildis, ka pašlaik nav saņemta precīza informācija par to, kurp, iespējams, tiks vērsts teroristu uzbrukums.

"Mēs zinām, ka (uzbrukums — red.) tiek plānots no Rakas. Mēs uzskatām, ka visai drīz nokļūsim līdz Rakai," — paziņoja ģenerālleitnants.

Pēc viņa domām, informācijas par draudiem ir maz, tāpēc nepieciešams paātrināt pilsētas atbrīvošanas operācijas sākumu.

Vakar, 26. oktobrī Taunsends atgādināja, ka Rakas pilsētas (Sīrija) atbrīvošanas operāciju veiks nevis valsts bruņotie spēki, bet gan "vietējie spēki" sarežģītos apstākļos, ņemot vērā Sīrijas valdības spēku un Krievijas GKS klātbūtni.

Pie tam ģenerālis pieļāva iespēju, ka Rakas ieņemšanai būs vajadzīgs ilgāks laiks nekā Mosulas atbrīvošanai, kur ASV gaida ilgas un smagas cīņas.

17. oktobrī Irākas premjerministrs Haiders al Abadi paziņoja, ka sākta militārā operācija ar mērķi atbrīvot Mosulas pilsētu no ISIS kaujiniekiem. Irākas bruņotie spēki un policija, kā arī kurdu vienības ar ASV vadītās koalīcijas aviācijas atbalstu uzsāka plašu uzbrukumu Mosulai.

Ziņu lente
0