Krievija pārmet ASV aviācijas uzlidojumu skolai Mosulas dienvidu daļā

© REUTERS / Thaier Al-SudaniMosulas austrumu kvartāli. Foto no arhīva
Mosulas austrumu kvartāli. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas bruņoto spēku rīcībā esošie dati liecina, ka 21. oktobrī ASV GKS lidmašīna izdarījusi uzbrukumu meiteņu skolai Al Hadž Junusa Mosulas pilsētas dienvidu daļā Irākā.

RĪGA, 26. oktobris — Sputnik. 21. oktobrī ASV aviācija izdarījusi uzbrukumu meiteņu skolai Al Hadž Junusa Mosulas pilsētas dienvidu daļā Irākā, informē Krievijas Ģenerālštābs.

Ситуация в сирийском городе Алеппо - Sputnik Latvija
ASV rūpīgi izplānotā "netīšā uzbrukuma" Sīrijā negaidītās sekas Tuvajos Austrumos

Krievijas BS Ģenerālštāba Galvenās operatīvās pārvaldes priekšnieks Sergejs Rudskojs pastāstīja arī par masveida uzlidojumiem 22. oktobrī, kuros cietuši dzīvojamie rajoni apdzīvotajās vietās Karakoša (20 km uz austrumiem no Mosulas) un Hazna (15 km uz austrumiem no Mosulas).

Dienu vēlāk, 23. oktobrī ASV GKS lidmašīnas apšaudījušas ar raķetēm un bombardējušas Karakharabu, 17 km uz ziemeļiem no Mosulas, un Eš Šuru, 34 km uz dienvidiem no pilsētas.

Rezultātā sagrautas vairākas sociālās nozīmes ēkas, paziņoja Rudskojs.

Viņš pavēstīja, ka ASV vadītās koalīcijas uzbrukumos pēdējo trīs diennakšu laikā gājuši bojā vairāk nekā 60 civiliedzīvotāji un ievainoti vairāk nekā 200 cilvēku.

Operācija ar mērķi atbrīvot no "Islāma valsts" kaujiniekiem Mosulas pilsētu Irākas ziemeļos turpinās kopš 17. oktobra. Tajā piedalās Irākas armijas daļas, vietējie zemessargi, kurdu vienības — pešmerga un ASV vadītās koalīcijas aviācija.

Militārie analītiķi vērtē, ka pilsētā atrodas aptuveni desmit tūkstoši ISIS karavīru, tostarp arī apmēram divi tūkstoši algotņu no vairākām valstīm. Dažādi dati liecina, ka operācijā pret ISIS piedalās līdz 80 tūkstoši cilvēku.

Ziņu lente
0