BBC: M&S fabrikās Turcijā strādāja nepilngadīgie Sīrijas bēgļi

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasBēgļi. Foto no arhīva
Bēgļi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šis nav pirmais gadījums nelikumīgā bērnu darba izmantošanas Turcijas fabrikās.

RĪGA, 24. oktobris — Sputnik. Nepilngadīgie bēgļi no Sīrijas strādā turku ražošanas uzņēmumos, kas piegādā apģērbus britu veikalu tīklam Marks & Spencer (M&S), vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz BBC telekompānijas žurnālistu veikto izmeklējumu.

Мигранты ожидают регистрации в Берлине - Sputnik Latvija
Viedoklis
Nosvērti un laimīgi: kāpēc bēgļi bēg tālāk
Daži bēgļi 15 gadu vecumā strādā fabrikās 12 stundas dienā, saskaroties ar ķimikālijām, bez jebkādiem aizsardzības līdzekļiem, tiek konstatēts izmeklēšanā.

"Iepriekš mēs neesam atraduši pierādījumus tam, ka fabrikās, kas piegādā mums apģērbu, strādā sīrieši, un tagad jūtamies vīlušies, tas ir ļoti nopietni un nepieņemami M&S darba politikai," — komentēja M&S kompānijas pārstāvis.

Starptautiskā online pārdēvēja ASOS pārstāvis, kurš arī sadarbojās ar fabrikām, kurās strādāja bērni, paziņojis, ka nav iepazinies ar izmeklēšanas datiem. Izmeklēšanas pilnā versija tiks rādīta BBC kanālā pirmdienas vakarā.

Iepriekš publicēta Aģentūras Reuters ziņojumā, tāpat bija konstatēts, ka apģērbu ražošanas fabrikās Turcijā nelegāli strādā nepilngadīgie bēgļi no Sīrijas. Tiek ziņots, ka pašlaik Turcijas teritorijā mitinās aptuveni trīs miljoni Sīrijas bēgļu.

Ziņu lente
0