Lielākās bankas Lielbritānijā gatavojas pamest valsti Brexit dēļ

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bankām Brexit nozīmē ne tikai papildu tirdzniecības tarifus. Jautājums ir pat to, vai bankām būs juridiskas tiesības sniegt pakalpojumus.

RĪGA, 23. oktobris — Sputnik. Lielākās bankas gatavojas pamest Lielbritāniju 2017. gada sākumā pēc Brexit procesa sākuma, raksta Lielbritānijas baņķieru asociācijas prezidents Entonijs Brauns rakstā, ko publicējis izdevums Observer, vēsta RIA Novosti.

"Bankām Brexit nozīmē ne tikai papildu tirdzniecības tarifus, kā tas, iespējams, notiks citos sektoros. Jautājums ir pat to, vai bankām būs juridiskas tiesības sniegt pakalpojumus," – paziņoja Brauns.

Vecrīgas ainava. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Banku skaits samazinās, jo cilvēki dodas projām

"Bizness nevar gaidīt līdz pēdējai minūtei. Bankas var cerēt uz labāko, taču tām nākas plānot darbu sliktākajam gadījumam. Projektu grupas lielākajā daļā starptautisko banku pašlaik lemj, kādas operācijas nāksies īstenot, lai garantētu klientu apkalpošanu, pārdomā datumu, līdz kādam tās jāveic un kā to labāk paveikt," – viņš piebilda.

"Viņu rokas trīc virs pogas "Pārcelties". Daudzas nelielas bankas plāno sākt pārvākšanos pirms Ziemassvētkiem. Gaidāms, ka lielākās bankas to uzsāks nākamā gada pirmajā ceturksnī," – informēja Entonijs Brauns. Viņš pauda viedokli, ka Londonai – vispasaules finanšu centram – izdosies noturēties.

Iepriekš Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja paziņoja, ka valsts plāno līdz 2017. gada marta beigām ierosināt Lisabonas līguma 50. pantu par izstāšanos no ES sastāva. 2016. gada jūnijā referendumā aptuveni 52% Lielbritānijas iedzīvotāju nobalsoja par valsts izstāšanos no Eiropas Savienības.

Ziņu lente
0