Polijas aizsardzības ministrs pavēstījis, ka Ēģipte pārdevusi Krievijai "Mistrālus" par $1

© REUTERS / Agencja Gazeta / Marcin StepienМинистр обороны Польши Антони Мачеревич
Министр обороны Польши Антони Мачеревич - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Antonijs Macerevičs neatklāja, kā uzzinājis par šo darījumu, tomēr pat Polijas mediji apšauba sniegto informāciju.

RĪGA, 22. oktobris – Sputnik. Polijas aizsardzības ministrs Antonijs Macerevičs paziņojis, ka Ēģipte esot pārdevusi helikopteru bāzes kuģus "Mistrāls" par vienu dolāru, vēsta RIA Novosti.

Smagais raķešu atomkreiseris Pēteris Lielais. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
NATO apgalvo, ka Krievija nosūtījusi uz Sīriju "visu Ziemeļu floti"

Aizsardzības ministrs šo informāciju sniedza parlamenta sēdē, atsaucoties uz "ļoti labu informācijas avotu." Pie tam pat Polijas mediji vēstīja, ka tamlīdzīga informācija ir apšaubāma.

Piemēram, Krievijas informācijas telpā to apgalvo tikai nelieli un nevienam nepazīstami interneta portāli, turklāt, lai arī viņi atsaucas uz Ēģiptes telekanālu SIS TV, atrast tajā attiecīgo materiālu neizdodas. Jāpiebilst, ka baumas par to, ka Ēģiptes valdība esot pārdevusi "Mistrālus" par vienu dolāru, vairākkārt parādījusies agrāk. Tādas runas klīst jau no 2015. gada vasaras.

Minēto informāciju noliedza arī Ēģiptes vēstniecība Krievijā.

Saskaņā ar līgumu, ko 2011. gadā parakstīja Krievija un Francija, Krievijai bija jāsaņem divi helikopteru bāzes kuģi. Taču vēlāk, kad pec Ukrainas krīzes sākuma pret Krieviju tika ieviestas sankcijas, Francijas prezidents Fransuā Olands vienpusējā kārtībā nolēma apturēt minēto līgumu. 2015. gada augustā Maskava un Parīze pārtrauca līguma izpildi.

Pēc šiem notikumiem "Mistrālus" nopirka Ēģipte.

Ziņu lente
0