Politika

Diplomāti no Krievijas netiks ielaisti vēlēšanu iecirkņos ASV

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidenta vēlēšanas notiks 8. novembrī. Krievijas delegācija nav saņēmusi ielūgumu kļūt par novērotājiem vēlēšanu iecirkņos gaidāmajās vēlēšanās.

RĪGA, 21. oktobris — Sputnik. ASV Valsts departaments nav uzaicinājis Krievijas delegāciju kā novērotājiem ierasties vēlēšanu iecirkņos gaidāmajās prezidenta vēlēšanās, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz avīzes "Izvestija" publicēto informāciju.

Primārā balsošana. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
ASV neatzīs Krievijas Valsts domes vēlēšanu rezultātus Krimā

Tā ASV ārlietu resors reaģēja uz Krievijas vēstniecības ASV atbilstošo iniciatīvu. Valsts departaments ieteica Krievijai pievienoties EDSO Demokrātisko institūciju un cilvēktiesību biroja starptautiskajai misijai, taču Krievijas Centrālā vēlēšanu komisija uzskata, ka šis formāts ir nepieņemams.

Izdevums "Izvestija" informēja, ka Krievijas pieprasījums sniegt atļauju vēlēšanu iecirkņu apmeklēšanai skarbi noraidīts trīs štatos — Oklahomā, Luiziānā un Teksasā, pie tam Teksasā pat izteikti draudi saukt novērotājus pie kriminālatbildības.

ASV prezidenta vēlēšanas notiks 8. novembrī. Uz valsts vadītāja posteni pretendē Republikāņu partijas kandidāts Donalds Tramps un demokrāte Hilarija Klintone.

Ziņu lente
0