Tusks aicina pārdomāt iespēju ieviest jaunas sankcijas pret Krieviju

© AP Photo / Darko VojinovicEiropas Padomes priekšsēdētājs Donalds Tusks. Foto no arhīva
Eiropas Padomes priekšsēdētājs Donalds Tusks. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Padomes priekšsēdētājs paziņojis, ka nav ticama sankciju pieņemšana tuvākajā laikā, taču zināmos apstākļos jāņem vērā tāda iespēja, ja saasināsies situācija Sīrijā.

RĪGA, 21. oktobris — Sputnik. Diezin vai tuvākajā laikā Eiropas Savienība pieņems lēmums jautājumā par jauniem ierobežojošiem pasākumiem pret Krieviju jautājumā par situāciju Alepo, taču šī iespēja ir jāpatur prātā, ja "noziegumi Sīrijā turpināsies," pavēstījis Eiropas Padomes priekšsēdētājs Donalds Tusks, informē RIA Novosti.

"Mēs apspriedīsim Krieviju un tās lomu Eiropā un kaimiņu reģionos. Par to ir grūti un pat neiespējami runāt, nepaturot prātā pašreizējos uzbrukumus civiliedzīvotājiem un slimnīcām Alepo. Šodien nav runa par lēmumiem, taču es gribētu uzsvērt, ka ES ir jāsaglabā pieejami visi varianti, tostarp arī sankcijas, ja noziegumi turpināsies," — paziņojis Tusks pirms Eiropas Savienības dalībvalstu samita.

Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krievija sola ASV sāpīgu atbildi sankcijām

Iepriekš vairāki Eiropas un ASV plašsaziņas līdzekļi norādīja, ka ES valstu līderi ir gatavi vērst jaunas sankcijas pret Krieviju, ņemot vērā situācijas saasināšanos Sīrijas konflikta gaitā.

Kremlis atteicās komentēt iespējamās jaunās sankcijas un atzīmēja, ka ir jānogaida, līdz tiks pieņemta Eiropas līderu samita noslēguma rezolūcija.

Iepriekš Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka starptautiskās politikas konkrētās problēmas nav iespējams atrisināt ar Krieviju ierobežojošajiem pasākumiem — tie ir tikai Krievijas apturēšanas un tās attīstības bremzēšanas politikas elementi.

Ziņu lente
0