ASV noslēgušās pēdējās prezidenta kandidātu teledebates

© REUTERS / Mike SegarASV prezidenta kandidātu teledebates. Foto no arhīva
ASV prezidenta kandidātu teledebates. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Diskusijas noslēgumā abi prezidenta kandidāti atteicās no savstarpējā rokasspiediena. Demokrātiskās partijas kandidāte Hilarija Klintone paziņoja, ka Donalds Tramps ir bīstamākais cilvēks, kurš jebkad kandidējis uz ASV prezidenta posteni.

RĪGA, 20. oktobris — Sputnik. Noslēdzošās ASV prezidenta kandidātu debates Lasvegasā (Nevadas štats) translēja ASV vadošie televīzijas kanāli, vēsta RIA Novosti.

To gaitā prezidenta kandidāts no Republikāņu partijas Donalds Tramps apsolīja atcelt pašreizējā valsts vadītāja Baraka Obamas īstenoto veselības aizsardzības reformu.

"Mūsu pienākums ir anulēt un mainīt reformu, kas sagrauj mūsu valsti," — debašu gaitā paziņoja Tramps. Viņš uzsvēra, ka amerikāņi saskaras ar zema līmeņa veselības aprūpi par ļoti augstu cenu. 

Viņa sāncense — demokrāte Hilarija Klintone atbildēja, ka reformas anulēšana radīs milzu grūtības veselības aprūpes jomā.

Baraka Obamas īstenotā reforma nosaka, ka amerikāņu pienākumus ir iegādāties medicīnisko apdrošināšanu, savukārt valsts uzņemas nodrošināt subsīdijas polises iegādei mazturīgajiem. Galveno mērķi — vispārēju apdrošināšanu — programma nepanāca, jo dažas iedzīvotāju kategorijas (cilvēki, kuru ienākumu līmenis neļauj saņemt subsīdijas) nepērk polises, neskatoties uz draudošo naudas sodu.

Sistemātiskās analīzes un prognožu centra prezidents Rostislavs Iščenko. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Viedoklis
Demokrātijas nacionālās īpatnības

Diskusijas gaitā demokrāte Hilarija Klintone uzsvēra, ka Donalds Tramps ir bīstamākais kandidāts, kāds jebkad balotējies ASV prezidenta postenim.

Abu kandidātu pēdējās debates noslēdzās bez savstarpēja rokasspiediena.

Debašu noslēgumā Klintone iznāca no tribīnes, paspieda roku raidījuma vadītājam un apstājās, neskatoties uz Trampu. Republikānis palika pie savas tribīnes un roku raidījuma vadītājam paspieda tikai pēc tam, kad Klintone pameta skatuvi.

Otro teledebašu laikā Klintone un Tramps nepaspieda viens otram roku raidījuma sākumā — rokasspiediens sekoja tikai pēc pasākuma. Visu trīs debašu raundu laikā kandidāti skarbi kritizēja viens otru. Piemēram, Tramps pavēstīja, ka Klintone sēdētu cietumā, ja viņš būtu pie varas. Trešā raunda gaitā republikānis paziņoja, ka Hilarija Klintone ir "ļauna sieviete", bet demokrāte savu oponentu raksturoja kā ļoti bīstamu cilvēku.

Ziņu lente
0