Vladimirs Putins stāsta par "Normandijas četrinieka" tikšanās iznākumu

© Sputnik / Виктор Толочко / Pāriet pie mediju bankasKrievijas, Vācijas, Francijas un Ukrainas valstu vadītāju pārrunas. Foto no arhīva
Krievijas, Vācijas, Francijas un Ukrainas valstu vadītāju pārrunas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tikšanās dalībnieki apstiprināja vēlmi izpildīt Minskas protokolus, paziņoja Krievijas prezidents. Berlīnē tika apspriesti arī drošības jautājumi Donbasā.

RĪGA, 20. oktobris — Sputnik. "Normandijas četrinieks" tikšanās laikā Berlīnē vienojies par tuvākajā laikā veicamajiem pasākumiem, tostarp arī par konflikta pušu atvilkšanu Ukrainas dienvidaustrumos, žurnālistiem pastāstīja Krievijas prezidents Vladimirs Putins, ziņo RIA Novosti.

Президент Украины П.Порошенко - Sputnik Latvija
Doņeckas līderis pārmet Porošenko atkāpšanos no Minskas protokoliem

"Pirmais. Tas attiecas uz Minskas protokolu izpildi. Visi tikšanās dalībnieki apstiprināja, ka (konflikta — red.) noregulēšanas pamatā Ukrainas dienvidaustrumos jāizmanto Minskas protokoli, visi apstiprināja vēlmi ievērot šo vienošanos," — pavēstīja Putins pēc pārrunām Berlīnē.

Krievijas prezidents atzīmēja, ka tikšanās dalībnieki ievērojamu uzmanību veltījuši drošības jautājumiem.

"Vienojāmies par vairākiem aspektiem, kas jāpaveic tuvākajā laikā no tālākās jautājumu risināšanas viedokļa," — piebilda Krievijas valsts vadītājs.

Vladimirs Putins uzsvēra, ka šie jautājumi saistīti ar spēku atvilkšanu konflikta zonā, un paskaidroja, ka "četrinieks" apstiprinājis gatavību paplašināt EDSO misiju Donbasā, piemēram, runa ir par smagās tehnikas atvilkšanu un uzglabāšanu.

Krievijas līderis paskaidroja, ka pārrunu dalībniekiem izdevies atrisināt tikai dažus humanitārā rakstura jautājumus Ukrainā.

"Diemžēl šajā ziņā daudz ko neizdevās panākt, taču (pārrunu dalībnieki — red.) pauda gatavību risināt humanitārā rakstura jautājumus," — Putins vēstīja brīfinga laikā.

Pārrunas noritēja Berlīnē. Tajās piedalījās Krievijas, Ukrainas, Francijas un Vācijas valstu vadītāji. Tikšanās ilga vairāk nekā trīs stundas.

Ziņu lente
0