Sīrija atzinusi Krimu par Krievijas teritoriju

© Sputnik / Max VetrovKrievijas Federācijas Valsts karoga dienas svinēšana Simferopolē. Foto no arhīva
Krievijas Federācijas Valsts karoga dienas svinēšana Simferopolē. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sīrijas parlamenta priekšsēdētāja pavēstīja, ka Krima pēc tautas gribas brīvas izpausmes referendumā atgriezusies pie agrākās teritorijas.

RĪGA, 19. oktobris — Sputnik. Sīrijas Arābu Republika atzinusi Krimu par Krievijas teritoriju, ekskluzīvā intervijā aģentūrai Sputnik pastāstīja Sīrijas parlamenta priekšsēdētāja Hadija Abasa, ziņo RIA Novosti.

"…Mēs atzīstam, ka Krima ir neatņemama Krievijas daļa," — paziņoja Hadija Abasa un uzsvēra, ka Sīrijas un Krievijas attiecības ir stratēģiskas un perspektīvas, turklāt republikas varas iestādes vēlas tās paplašināt visās jomās: politikā, ekonomikā, sociālajā un konsulātu darbības nozarēs.

Sīrijas prezidents Bašars Asads. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Bašars Asads brīdina par trešā pasaules kara risku Sīrijas dēļ

Sīrijas parlamenta priekšsēdētāja uzsvēra, ka Krima bijusi Padomju Savienības daļa un, ņemot vērā notikumus pēc Padomju Savienības sabrukuma un līdz pat mūsdienām, šis subjekts ir atgriezies pie agrākās teritorijas pēc iedzīvotāju gribas brīvas izpausmes referendumā, kas tieši atspoguļojis pussalas iedzīvotāju intereses."

"Viņi pieņēma lēmumu apvienoties ar savu valsti. Lūk, kas notika!" — teica Hadija Abasa.

Krima no jauna kļuva par Krievijas reģionu saskaņā ar referenduma rezultātiem, kas tika organizēts pēc valsts apvērsuma Ukrainā. Par atkalpievienošanos Krievijai balsoja vairāk nekā 95% pussalas iedzīvotāju.

Ziņu lente
0