Koalīcijas aviācijas uzlidojumā dzīvojamajām mājām Alepo rajonā cietuši civiliedzivotāji

© Sputnik / Ilya Pitalev / Pāriet pie mediju bankasСитуация в сирийском городе Алеппо
Ситуация в сирийском городе Алеппо - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzlidojuma brīdī incidenta rajonā identificēti Beļģijas GKS iznīcinātāji. Krievijas ĀM pieprasīja no ASV sniegt koalīcijas darbības vērtējumu.

RĪGA, 19. oktobris — Sputnik. Kā vēsta RIA Novosti, Beļģu GKS veikuši triecienu Hasadžekas ciemata rajonā Alepo provincē. Krievijas samierināšanas centrs Sīrijā vēsta, ka bojā gājuši seši civiliedzīvotāji. Maskava informē, ka sagaida stingru ASV reakciju par notikušo.

Sīrija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sīrijā apšaudīts humanitārās palīdzības konvojs

Gaisa trieciens pa dzīvojamām mājām

Krievijas rīcībā esošie dati liecina, ka trieciens noticis naktī. Tā rezultātā iznīcinātas divas dzīvojamās mājas, bojā gājuši seši cilvēki, vēl četri bija ievainoti.

Samierināšanas centrā norāda, ka bombardēšanas rajonā nebija Krievijas vai Sīrijas lidmašīnu. Šajā rajonā novēroti ASV vadītās starptautiskās koalīcijas iznīcinātāji.

"Gaisa telpas kontroles līdzekļi noteiktajā laikā šajā rajonā fiksējuši divus F-16, kuri pieder Beļģijas Karalistes GKS," — teikts dokumentā, kas publicēts Krievijas Aizsardzības ministrijas vietnē.

ĀM gaida reakciju

Notikušo jau komentēja Krievijas ārlietu resors. Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova norādījusi, ka Maskava gaida ASV reakciju.

"Gaidām Valsts departamenta paziņojumu, kurā tiks nosodīts trieciens pa civiliem objektiem un mierīgo iedzīvotāju slepkavība. Domāju, ka pat bojāgājušo fotogrāfijas nebūs grūti atrast, lai sāktu kampaņu CNN kanālā," — uzrakstīja Zaharova savā Facebook lapā.

Pēdējo mēnešu laikā situācija Alepo pilsētā Sīrijā ir krasi saasinājusies, pilsētā un tās apkaimē rit sīvas kaujas. ASV apsūdz Sīrijas un Krievijas valdību sakarā ar civiliedzīvotāju un bruņotās opozīcijas apšaudēm. Damaska un Maskava pārliecinoši apgalvo, ka uzbrukumi notiek tikai pret teroristiem, un pārmet Vašingtonai nespēju ietekmēt "mērenās opozīcijas" nodaļas un pārliecināt tās nošķirties no teroristiem.

Vakar Krievijas un Sīrijas karavīri apturēja gaisa triecienus Alepo rajonā, lai sagatavotos "humānajai pauzei", kas būs spēkā 20. oktobrī.

Ziņu lente
0