Politika

Putins par ASV kiberuzbrukumiem Krievijai: amerikāņu draugi nervozē

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин
Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins komentēja paziņojumus par iespējamiem ASV kiberuzbrukumiem Krievijai.

RĪGA, 17. oktobris — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka ASV "acīmredzot mazliet nervozē", ja dialoga vietā stājušies draudi par iespējamiem ASV kiberuzbrukumiem Krievijai.

Šādi Krievijas valsts vadītājs komentēja nesenos ASV viceprezidenta Džozefa Baidena paziņojumus par pasākumiem pret Krieviju hakeru uzbrukumu dēļ.

"Nu, no mūsu amerikāņu draugiem varam sagaidīt jebko. Vai tad viņš pavēstīja kaut ko jaunu? Vai tad mēs nezinām, ka ASV oficiālās iestādes visu noskatās un noklausās?" – sacīja Putins žurnālistiem.

Viņš piebilda, ka šiem mērķiem tiek tērēti miljardiem dolāru.

"Ir liecības un atzīšanās. Pie tam izseko ne tikai savus potenciālos pretiniekus, vismaz tos, ko uzskata par pretiniekiem, bet arī savus sabiedrotos, tostarp arī tuvākos… Vai tad tas būtu kas jauns? Nekā. 

Vienīgais jaunums ir tas, ka ASV pirmo reizi tādā līmenī atzīst: pirmkārt, ka viņi ar to nodarbojas, otrkārt – zināmā mērā draud, kas, protams, neatbilst starptautiskā dialoga normām. Nu, droši vien, mazliet nervozē," – piebilda Krievijas prezidents.

Šovasar kļuva zināms par ASV Demokrātiskās partijas datorsistēmu uzlaušanu.

Hakeris. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krievijas ĀM komentē ASV emocionālo spriedzi "krievu hakeru" jautājumā

Demokrātiskās partijas pārstāvji un ASV prezidenta kandidāte Hilarija Klintone atklāti izteicās, ka šajos uzbrukumos piedalījusies Krievija ar mērķi ietekmēt prezidenta vēlēšanu rezultātu.

Pie tam ASV varas iestādes nesniedza nekādus pierādījumus tam, ka Krievija būtu iesaistīta šajās darbībās.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, komentējot pret Krieviju vērstās apsūdzības par hakeru uzbrukumiem, paziņoja, ka publicētajos datos nav nekā, kas būtu Krievijas interesēs, un histērija tiek paplašināta, lai novērstu uzmanību no publicēto materiālu satura.

Ziņu lente
0