Nīderlande vēlas leģitimēt eitanāziju veseliem cilvēkiem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nīderlandes Tieslietu ministrijas un Veselības ministrijas vadītāji nosūtījuši vēstuli valsts parlamentā, kurā lūdz izskatīt jautājumu par jebkura cilvēka tiesībām labprātīgi aiziet no dzīves.

RĪGA, 13. oktobris — Sputnik. Nīderlandes valdība pārruna iespējamo likumprojektu, kas atļautu jebkuram cilvēkam, kurš uzskata, ka viņa "dzīve ir beigusies", izmantot eitanāziju, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Reuters.

Valsts Tieslietu un Veselības ministri nosūtījuši vēstuli valsts parlamentā, kurā norāda, ka "ikvienam cilvēkam, kurš pieņēmis lēmumu par to, ka viņa dzīve ir beigusies, ir jābūt tiesībām uz cienīgu aiziešanu no dzīves".

Pilinātājs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Beļģijā pirmo reizi veikta bērna eitanāzija

Nīderlande 2002. gadā bija pirmā valsts, kas likumīgi nostiprināja pacientu tiesības labprātīgai aiziešanai no dzīves. Tomēr valstī pastāv ierobežojumi, saskaņā ar kuriem, eitanāzija var būt piemērota tikai pacietiem ar neciešamām sāpēm un bez cerībām izveseļoties.

Paredzams, ka likumprojekts "par asistētu pašnāvību" tiks izstrādāts līdz 2017. gada beigām sadarbībā ar ārstiem ekspertiem un ētikas jomā.

Eitanāzija ir atļauta Beļģijā, Luksemburgā, Šveicē, kā arī vairākos ASV štatos. Latvijā un Krievijā ir labprātīga aiziešana no dzīves ir aizliegta. Šī gada aprīlī, latvieši dažu dienu laikā savākuši 10 tūkstošus eiro, lai apmaksātu eitanāziju Šveicē savam nedziedināmi slimajam tautietim.

Ziņu lente
0