EPPA savā rezolūcijā nosodīja Valsts domes vēlēšanās Krimā

© Sputnik / Vladimir FedorenkoEiropas pils Strasburā. Foto no arhīva
Eiropas pils Strasburā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja (EPPA) rudens sesijā pieņēmusi rezolūciju, kurā nosoda Krievijas Federācijas vēlēšanas Valsts domē, kas notika 18. septembrī Krimā

RĪGA, 13. oktobris — Sputnik. Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja (EPPA) rudens sesijā pieņēmusi rezolūciju, kurā nosoda Krievijas Federācijas vēlēšanas Valsts domē, kas notika 18. septembrī Krimā, vēsta RIA Novosti.

Asambleja nav atzinusi šo vēlēšanu rezultātus, norādot uz Ukrainas teritoriālo integritāti.

EPPA. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Politika
EPPA vadītājs Maskavā vēlas apspriest dialoga atsākšanu ar Krieviju

Jāpiezīmē, ka sākotnējā rezolūcijas projektā pantu par parlamenta vēlēšanām Krievijā nebija. Tos pievienoja balstoties uz Ukrainas EPPA delegācijas grozījumiem.

EPPA rezolūcijā aicina turpināt "starptautisku spiedienu, ieskaitot sankcijas, līdz brīdim, kamēr nebeigsies Krievijas agresija un netiks atjaunota Ukrainas suverenitāte un teritoriālā integritāte starptautiski atzītās robežās".

Pēc balsošanas pieņemtā dokumentā parādījās tēze par to, ka EPPA var atgriezties pie šīs tēmas 2017. gada oktobra sesijā.

Turklāt EPPA piekrita arī pārdēvēt savu rezolūciju. Rezolūcijas projektā tās nosaukums bija " konflikta Ukrainā politiskās sekas ", bet galīgā variantā tā saucas "Krievijas agresijas Ukrainā politiskas sekas".

Kopumā dokuments atkārto iepriekšējas Asamblejas rezolūcijas, kurās tiek nosodīta Krimas aneksija, Krievija tiek apsūdzēta Ukrainas robežu integritātes un Krimas tatāru tiesību pārkāpumā. EPPA atkārto arī savas prasības konfliktējošām pusēm pārtraukt uguni un pilnībā ievērot "Minskas vienošanās".

EPPA lūdz Ukrainas pusi pabeigt uzsāktās reformas, kas saistītas ar cīņu pret korupciju, turklāt Asambleja lūdz Kijevu turpināt reformas decentralizācijas jomā.

Ziņu lente
0