Mediji vēsta: Hilarijai Klintonei simpatizē Putins

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasVladimirs Putins. Foto no arhīva
Vladimirs Putins. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vietnē WikiLeaks publicēta kārtējā dokumentu pakete par Hilariju Klintoni, kurā viņa stāsta par Vladimiru Putinu kā par pievilcīgu un interesantu sarunbiedru.

RĪGA, 13. oktobris — Sputnik. ASV prezidenta amata kandidāte no Demokrātiskās partijas Hilarija Klintone pauž cieņu Putinam, vēsta televīzijas kanāls Foxnews.

Tas bija vareni!

Vietnē WikiLeaks publicēti dokumenti, kuru vidū bija bijušās valsts sekretāres runu stenogrammas. Piemēram, 2013. gada maijā Klintone paziņojusi, ka uzskata Putina par pievilcīgu un interesantu sarunbiedru.

Tā paša gada jūnijā Klintone, uzstājoties lielākajā investīciju bankā Goldman Sachs, paziņojusi, ka būtu priecīga turpināt veidot labākas attiecības ar Krieviju.

"Mēs vēlamies, lai Putins neizmantotu tik dziļas aizsardzības taktiku attiecībā uz ASV, lai mēs varētu kopīgi strādāt pie dažiem jautājumiem," — sacīja Klintone.

Klintones sajūsma par Putinu skāra ne tikai starptautiskos jautājumus. Amerikāņu diplomātijas bijusī vadītāja atcerējās, kā kādas vizītes laikā Maskavā viņi sarunājušies par izzūdošo dzīvnieku sugu aizsardzību, piemēram, par tīģeriem. "Putins pieveda mani pie Krievijas kartes un sāka stāstīt par tīģeru, vaļu un roņu dzīves areāliem. Tas bija vareni! "

Klintone. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
"Pie visa vainīgs Putins": amerikāņu izdevums izsmej Klintoni

Retorikas maiņa

Klintones izteikumu tonis radikāli mainījās līdztekus Baltā nama retorikai. Valdošā partijā pat apsūdz Krievijas valdību par vēlmi ietekmēt vēlēšanu gaitu ASV un hakeru uzbrukumu atbalstu demokrātu serveriem. Kremlis šīs apsūdzības noraida, piebildot, ka ir gatavs dialogam ar jebkuru prezidenta kandidātu, ko izvēlēsies amerikāņu tauta.

Vēršanās pret Krieviju ir viens no galvenajiem Klintones retorikas priekšvēlēšanu postulātiem. Piemēram, nesen Wikileaks publicēja dokumentus, kuru vidū ir fails, kurā Klintones štāba padomnieki iesaka viņai kritizēt Krievijas rīcību Sīrijā, lai viņa izskatītos spēcīga vēlētāju acīs.

"Lai viņa pretstata sevi Putinam," — rakstīja uzņēmuma Anzalone Liszt Grove Research partneris Džons Anzalons, Klintones konsultants vēlēšanu laikā.

Iekšējie strīdi

Otrs prezidenta kandidāts, republikānis Donalds Tramps, kārtējās priekšvēlēšanu debatēs atkal paziņoja, ka Putins ir krietni spēcīgāks līderis nekā Obama.

"Viņi (demokrāti — red.) stāsta, ka Donalds Tramps mīl Putinu. Es (viņu) nemīlu, un neienīstu (viņu). Paskatīsimies, kā tas darbosies. Es teikšu sekojošo: ja mēs kopā ar Krieviju spēsim uzvarēt "Islāma valsti ", tas būs labi", — uzsvēra Tramps.

Miljardieris uzskata, ka viņa galvenā oponente ir apliecinājusi, ka nav uzticama un nav spējīga teikt patiesību.

ASV Demokrātu partijas pārstāvji jau vairākkārt pārmetuši republikāņiem pozitīvu attieksmi pret Krieviju, it īpaši pret Vladimiru Putinu. Hilarija Klintone atbalsta citu ārpolitisko taktiku attiecībā pret Krieviju — viņa pieprasa turpināt konfrontāciju un apsūdz Maskavu par piedalīšanos konfliktos Ukrainā un Sīrijā.

Ziņu lente
0