Sīrijas Aizsardzības ministrija komentē Krievijas kara bāzes izveidi Tartusā

© Sputnik / Ilya Pitalev / Pāriet pie mediju bankasБаза ВВС сирийской армии в провинции Хомс
База ВВС сирийской армии в провинции Хомс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pastāvīgā Krievijas Jūras kara flotes bāze dāvās iespēju uzlabot Sīrijas armijas cīņas spēku un tuvinās uzvaru pār teroristiem, paziņoja Sīrijas Aizsardzības ministrijas parstāvis.

RĪGA, 11. oktobris — Sputnik. Krievijas jūras kara flotes pastāvīgā bāze Tartusas ostā Sīrijā uzlabos Sīrijas armijas iespējas un paātrinās uzvaru pār teroristiem, ziņo aģentūra RIA Novosti, atsaucoties uz Sīrijas armijas Informācijas un politiskās vadības nodaļas vadītāja brigādes ģenerāļa Samira Suleimana teikto.

Заход ракетного крейсера Петр Великий в сирийский порт Тартус - Sputnik Latvija
Politika
Krievija plāno izveidot jūras kara bāzi Tartusā Sīrijā

"Tas (bāzes izveide – red.) dāvās Krievijai un Sīrijai, kā arī tās sabiedrotajiem, kuri cīnās ar teroristiem, vēl lielāku militāro spēku, lai ātrāk pieliktu punktu terorismam," – sacīja karavīrs.

Viņš atgādināja, ka teroristus atbalsta reģionālās un ārpus šī reģiona esošās valstis, un to palīdzība ļauj teroristiskajiem grupējumiem turpināt cīņu.

"Lai pretotos viņiem, ir ārkārtīgi nepieciešams tāds sadarbības līmenis, tostarp arī Krievijas kara bāžu izveide Sīrijā," – apliecināja ģenerālis.

Vakar Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Nikolajs Pankovs, uzstājoties Federācijas Padomē, paziņoja, ka Krievija veidos pastāvīgu jūras kara bāzi Tartusas ostā Sīrijā, un Aizsardzības ministrija jau ir sagatavojusi atbilstošos dokumentus. Abas Krievijas parlamenta palātas jau paziņojušas, ka ir gatavas risināt minēto jautājumu tuvākajā laikā.

Ziņu lente
0