Lielbritānijas ministriem aizliegts nēsāt Apple pulksteņus

© REUTERS / Stephen LamЧасы Apple CEO
Часы Apple CEO - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediji informē, ka aizliegums parādījies pēc ziņojumiem par to, ka hakeri var izmantot Apple Watch kā noklausīšanās iekārtas.

RĪGA, 10. oktobris — Sputnik. Apvienotās Karalistes ministriem aizliegts valdības sēžu laikā izmantot Apple viedpulksteņus, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz avīzes Telegraph publicēto informāciju.

Hakeris. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krievijas ĀM komentē ASV emocionālo spriedzi "krievu hakeru" jautājumā

Izdevums vēsta, ka aizliegums parādījies pēc ziņojumiem par to, ka hakeri var izmantot Apple Watch kā noklausīšanās iekārtas. Atzīmēts, ka iepriekš līdzīgs liegums bija attiecināts uz dažiem valdības locekļiem, ieskaitot bijušo tieslietu ministru Maiklu Gouvu, kad premjera amatu pildīja Deivids Kamerons.

Agrāk līdzīgu iemeslu dēļ Lielbritānijas parlamentā bija aizliegts izmantot mobilos tālruņus, raksta Telegraph.

Iepriekš liels skaits mediju visā pasaulē publicēja materiālus par to, ka ASV Iekšējās drošības ministrija un Nacionālās izlūkošanas pārvaldes direktora ofiss kopīgā paziņojumā apsūdzēja Krieviju par līdzdalību hakeru uzbrukumos ASV politiskajām organizācijām un amerikāņu politisko organizāciju mērķtiecīgā uzlaušanā ar mērķi ietekmēt vēlēšanu rezultātus. Pie tam ziņojumā norādīts, ka Krievijas valdības saikne ar šiem uzbrukumiem nav pierādīta.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs Krievijai adresētās apsūdzības nosauca par absolūti nepamatotām.

Ziņu lente
0