Politika

Lavrovs pārmet ASV agresīvu rusofobiju

© Sputnik / Eduard PesovГлава МИД РФ Сергей Лавров в салоне самолета
Глава МИД РФ Сергей Лавров в салоне самолета - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV sper agresīvus soļus, kas skar Krievijas nacionālās intereses un apdraud valsts drošību, paziņoja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

RĪGA, 10. oktobris — Sputnik. Ar Krieviju saistītās Amerikas Savienoto Valstu politikas pamatā pašlaik ir agresīva rusofobija, uzskata Krievijas Ārlietu ministrijas vadītājs Sergejs Lavrovs.

"Esam konstatējuši būtiskas apstākļu izmaiņas aspektā, kas attiecas uz agresīvo rusofobiju, kas pašlaik ir ar Krieviju saistītās Amerikas Savienoto Valstu politikas pamatā," – pavēstīja politiķis intervijā "Pirmajam kanālam".

Viņš paskaidroja, ka "runa ir nevis par retorisku rusofobiju, bet gan par agresīviem soļiem, kas patiešām skar Krievijas nacionālās intereses un apdraud valsts drošību.

"Šī NATO un tās militārās infrastruktūras tuvošanās mūsu robežām, amerikāņu smagā bruņojuma, Ziemeļatlantijas aviācijas, PRA izvēršana, pie tam tās segmentā Eiropā un Āzijā pa mūsu robežu un mūsu sabiedroto robežu perimetru. Protams, sankcijas ir nedraudzīgu, es pat teiktu – naidīgu darbību izpausme," – piebilda Lavrovs.

Ziņu lente
0