WikiLeaks publicē Klintones vēlēšanu kampaņas vadītāja saraksti

© Sputnik / Mike SegarASV prezidenta kandidātes Hilarija Klintone. Foto no arhīva
ASV prezidenta kandidātes Hilarija Klintone. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vietnes WikiLeaks dibinātājs Džulians Asanžs oktobra sākumā apsolīja publicēt svarīgu informāciju par trīs valstu valdībām un vēlēšanām ASV.

RĪGA, 8. oktobris — Sputnik. Vietnē WikiLeaks publicēta Džona Podesta, ASV prezidenta kandidātes Hilarijas Klintones vēlēšanu kampaņas priekšsēdētāja konfidenciālās sarakstes pirmā daļa.

Джулиан Ассанж, основатель сайта WikiLeaks - Sputnik Latvija
WikiLeaks publicēs datus, kas ietekmēs ASV prezidenta vēlēšanu iznākumu

Vietnes WikiLeaks dibinātājs Džulians Asanžs oktobra sākumā apsolīja līdz šī gada beigām publicēt svarīgu informāciju par trīs valstu valdībām un vēlēšanām ASV.

WikiLeaks ir publicējusi 2050 vēstules no Podesta sarakstes. Daļa publicēto vēstuļu veltīta Turcijai un tās interesēm Sīrijas konfliktā un lomai cīņā pret teroristisko grupējumu "Islāma valsts".

"Turcija vēlas Sīrijas ziemeļos noteikt no lidojumiem brīvu zonu, lai aizsargātu bēgļus un apturētu to plūsmu uz Turciju. Taču tas iespējams tikai gadījumā, ja viņi un citi ievedīs tur sauszemes karaspēkus," — teikts ASV Aizsardzības politikas padomes pārstāvja vēstulē.

Tajā uzsvērts, ka Irāna varētu kļūt par "apvienojošo tēmu" Turcijai un ASV, kā arī pieminēta Irāna, Krievija un SAR prezidents Bašars Asads kā divu valstu apdraudējuma faktori.

Klintone. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
"Pie visa vainīgs Putins": amerikāņu izdevums izsmej Klintoni

Klintones štābs jau reaģēja uz publikācijām — tā pāstāvji paziņoja, ka negatavojas apstiprināt nozagto dokumentu autentiskumu. Klintones štāba pārstāvis paziņoja, ka Džulians Asanžs nav slēpis savu vēlēšanos kaitēt Hilarijai Klintonei.

Publikāciju pirmo daļu sastāda 2060 elektroniskās vēstules un 170 tām pievienotie dokumenti. Tā saistīta ar Podesta saraksti tādos jautājumos, kā kodolenerģētika un publikācijas medijos par ziedojumiem Klintones fondā.

Iepriekš organizācija WikiLeaks publicēja gandrīz 20 tūkstošus ASV Demokrātiskās partijas nacionālās komitejas elektronisko vēstuļu, no kurām izrietēja secinājums, ka partijas vadība faktiski darbojusies tikai viena kandidāta — Hilarijas Klintones labā, kas savukārt kaitēja senatora Bērnija Sandersa interesēm.

Ziņu lente
0